WITLOFT INTRODUCEERT COLLECTIE KEUKENSCHORTEN GEMAAKT VAN INGEZAMELDE KLEDING IN NEDERLAND

Amsterdam, 30 maart 2022- Witloft, bekend van handgemaakte leren schorten uit Nederland, introduceert een collectie schorten en accessoires gemaakt van ingezamelde kleding in Nederland, België, Denemarken en Duitsland. In de welbekende kledingcontainers wordt een grote hoeveelheid kleding verzameld met als doel hergebruik. Echter, veel gedoneerde kleding is niet meer geschikt om opnieuw gedragen te worden. […]

Amsterdam, 30 maart 2022- Witloft, bekend van handgemaakte leren schorten uit Nederland, introduceert een collectie schorten en accessoires gemaakt van ingezamelde kleding in Nederland, België, Denemarken en Duitsland. In de welbekende kledingcontainers wordt een grote hoeveelheid kleding verzameld met als doel hergebruik. Echter, veel gedoneerde kleding is niet meer geschikt om opnieuw gedragen te worden. De nieuwste collectie van Witloft wordt gemaakt van ingezamelde – en vervolgens afgekeurde – kledingstukken van katoen. Met deze volledig gerecyclede katoendraad worden schorten, pannenlappen en ovenwanten gemaakt in vier frisse kleuren: pistache, zand, hemelsblauw en zalm.

 

Strippen, sorteren en ontrafelen
In de genoemde landen worden de kledingstukken verzameld. De kleding die nog gedragen kan worden, wordt vanuit Nederland doorgestuurd naar partijen die ze weer kunnen gebruiken. Alle items die onbruikbaar zijn, worden volledig gestript. De knopen, ritsen en gaten worden verwijderd. Na een stevig proces van schoonmaken, zijn de stoffen klaar om ontrafelt te worden. Na het ontrafelen, wordt een nieuwe draad gesponnen. Doordat kleding ook per kleur wordt gesorteerd en de draad zijn kleur behoudt, hoeft de nieuwe collectie van Witloft niet opnieuw gekleurd te worden. Dit maakt de collectie ook nog eens een stuk milieuvriendelijker!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Schorten, pannenlappen en ovenwanten
De GOTS-gecertificeerde collectie bestaat uit een ‘one-size fits all’-schort met een lange band en zak aan de voorzijde. Handig is dat de zak deels dicht gestikt is, waardoor er veel minder (kook)vuil in komt. De lange band maakt het ideaal om het schort voor of achter te knopen en zorgt voor een perfecte fit voor iedereen. Het gerecyclede katoen is super-zacht en perfect om uren te dragen tijdens het koken. De bijpassende accessoires zijn zacht en functioneel. De accessoires zijn verkrijgbaar via www.witloft.com, bij bol.com, Fonq en bij de Hanos.
Gerecycled katoen collectie van Witloft bestaat uit:
·           Keukenschorten in zalm, pistache, zand- of hemelsblauw €29,95
·           Set van 2 pannenlappen in zalm, pistache, zand- of hemelsblauw €29,95
·           Set van 2 ovenwanten in zalm, pistache, zand- of hemelsblauw €39,95

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: