Warenkennis: Oreo

De Oreo had er even tijd voor nodig om door te breken in Europa, maar het baanbrekende koekje lijkt zich inmiddels in onze harten te hebben gevestigd. Vandaag kijken we hoe deze koekjes in de VS worden geproduceerd. Overigens kijken we niet mee in de fabriek van Oreo’s zelf, maar bij Newman-O’s. In de VS […]

De Oreo had er even tijd voor nodig om door te breken in Europa, maar het baanbrekende koekje lijkt zich inmiddels in onze harten te hebben gevestigd. Vandaag kijken we hoe deze koekjes in de VS worden geproduceerd.

Overigens kijken we niet mee in de fabriek van Oreo’s zelf, maar bij Newman-O’s. In de VS maakt dit merk een koekje dat niet van de Oreo te onderscheiden is in vorm, smaak en crunch. Tenminste, dat lezen we op internet ;-).

Het verhaal begint met een berg suiker, cacao, zout en andere ingrediënten. Olie zorgt ervoor dat het een beslag wordt. Het deeg wordt met koudijs in temperatuur omlaag gebracht om de bloem toe te kunnen voegen voor het krokante effect van het koekje. De machine die je ziet perst er daarna 5.000 koekjes per uur van. Genoeg voor 2.500 Oreo’s.

Hierna wordt het tijd om de koekjes 7 minuten lang af te bakken en weer terug te koelen voor het krokantje. Nu nog de vulling van vanille er tussen ne op naar de verpakking.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.