Test: Leopold Vienna Grillflower


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Grillflower van Leopold Vienna met 4 sterren.

The Good
  • Handig in gebruik
  • Goed doordacht ontwerp
  • Goed materiaalgebruik

The Bad
  • Waarom is het nou een $%E#^%# FLOWER!?

Als de man de grill schoon moet maken, doet de man dat slim. Met één van de meest vrouwelijke instrumenten. De Grillflower. No shit.

Of je nou een heerlijke picanha aan het bereiden bent, of een aubergine aan snot probeert te grillen, aan het einde van de maaltijd is dat ding vies. De tijd dat we de vrouw aan het werk zette om de grill weer schoon te schrobben is ook al lang passé. En als de man het dan toch zelf moet doen, dan zoekt de man daar handige gadgets voor. Behold…. The Leopold Vienna Grillflower!

Juist ja. Dit ding gaat het qua marketing nog erg moeilijk krijgen. De meest mannelijke manier om te koken bagatelliseren op het moment dat er schoongemaakt moet worden. Laten we vooral blij zijn dat de mensen bij Leopold Vienna nooit hebben besloten een roze uitvoering van de Grillflower op de markt te brengen. Het idee alleen al….

Toch is de bloemvorm erg belangrijk voor het concept achter de Grillflower. Deze schoonmaaktool bevat eigenlijk vijf tools die door de stervorm voldoende vrijheid krijgen om om de grill heen te manoeuvreren. Oké, misschien had het ding gewoon de Grill Ninja Star moeten heten.

Ieder van de vijf bloemblaadjes (jûk) bevat een ronde inkeping met een andere diameter. Hoewel nooit precies, is er altijd wel één te vinden die bijna dezelfde diameter heeft als jouw grillrooster. In tegenstelling tot een staalborstel stoot je met de Grillflower met het grootste gemak het vuil van het rooster. Het verbrandde vuil uiteraard, want een echte pitmaster stookt het vuur aan het einde van de grillsessie natuurlijk flink op. Overigens is een staalborstel wel een hele goede tool voor de nabewerking op het moment dat je klaar bent met de grillflower.

Let wel op bij de grillroosters die je schoonmaakt, welk materiaal het is. De Grillflower heeft wat meer moeite met geëmailleerde roosters dan metalen roosters. Daarnaast is de grillflower natuurlijk alleen gemaakt voor roosters met ronde spijlen.

De Grillflower is niet alleen op de BBQ te gebruiken. Het rooster van de oven is ook een prima plek om de Grillflower op los te laten. Door de magneet op de grillflower kan ik hem zowel op de oven en koelkast als de grill bevestigen waardoor hij altijd in de buurt is. Mits de grill van ijzerhoudend materiaal is gemaakt natuurlijk. Op onze The Bastard plakt hij helaas niet.

Conclusie Leopold Vienna Grillflower

De meeste BBQ accessoires zijn gewoon echte mannendingen. De Leopold Vienna is hierop de uitzondering. Een bloempje voor op de BBQ dat vooral een hele handige schoonmaakgadget blijkt te zijn. Handige shit dus, met een magneetje. Al laat ik hem natuurlijk niet in het directe zicht zitten ;-).

Beschikbaarheid

De Leopold Vienna Grillflower is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: