Darth Vader Oven Glove Set Empire logo

Review: Darth Vader Oven Glove Set (ook voor de BBQ)


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Darth Vader Oven Glove Set van Disney met 2 sterren.

The Good
  • Empire looks bij de grill
  • Biedt enige bescherming tegen hitte en met name vetspatten
  • Zeker geschikt voor cosplay

The Bad
  • Geen telekinese
  • Niet bijzonder hitte afstotend
  • Niet geschikt voor dikke klauwen
  • Goed voor klamme handjes

Zijn pak maakte hem niet onsterfelijk, maar kunnen zijn ovenhandschoenen wel onze bierkip van de grill halen?

Eindelijk kan ik twee belangrijke dingen in mijn leven verenigen. Star Wars en vlees. Met de Darth Vader Oven Glove Set krijg je Darth Vader-style die rollade wel uit de oven, of de bierkip van het blik. Maar wacht, Darth Vader stierf… oh shit!?

Unboxing

Haha, lol. Niets te unboxen aan deze Darth Vader Oven Glove Set. Die dingen komen in een doorzichtig zakje zonder tekst en uitleg. Geen premium ervaring op dat gebied.

Andere namen

De Darth Vader Oven Glove Set wordt onder het Disney merk op de markt gebracht, maar kent in Nederland alleen al vele namen. Zo hebben wij hem al gezien als de Star Wars Darth Vader Ovenhandschoenen, Star Wars Ovenwant Set van 2, de Darth Vader Oven Glove 2PK of dus de Darth Vader Oven Glove Set zoals het op de verpakking staat.

No fatty!

En ja, mijn droom wordt al snel gesloopt door de Darth Vader Oven Glove Set. Met mijn wat dikkere klauwtjes kom ik er echt niet in. De Darth Vader Oven Glove Set lijkt voor slanke handen gemaakt te zijn. Balen!

No heat?

Gelukkig vond ik mijn neefje bereik om met de Darth Vader Oven Glove Set te werken. Aan hem de taak om het gare vlees van een grill op 170 graden te pakken.

Dit doet hij wel, maar wel met de klacht dat er bij directe aanraking van het hete vlees de warmte toch wel heel snel door het siliconen heen slaat. Maar met de hand even rustig boven de grill hangen is geen enkel probleem. Op de mooie productfoto met de pan in de oven lijkt het ons er dan ook op dat de handschoenen vooral worden gebruikt om de pan in de oven te zetten, maar niet andersom. Op de productfoto zien we ook geen stoom of andere signalen dat de pan/oven op temperatuur is.

No Sweat!?

Een nadeel van zo’n enorme lap siliconen om je hand is ook dat het alles helemaal afsluit. Binnen no-time begin je flink te zweten in deze ovenwanten. Dit haalt het draagcomfort er helemaal onderuit.

Conclusie Darth Vader Oven Glove Set

De duistere krachten van de Vader lijken niet opgewassen tegen de warmte van de steak op de grill. Prima als een stukje veiligheid tegen brandwonden door ongelukjes, maar waan jezelf zeker niet onsterfelijk. De Darth Vader Oven Glove Set doen het best dienst in een weekendje cosplay. Mits je smalle handen hebt.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: