Review: Tefal braadpan Cast aluminium 26 cm “The Delightful”


Kevin beoordeelde namens JustForkoks de The Delightful van Tefal met 4.5 sterren.

The Good
  • Stylish black
  • Heat control system
  • Ovenbestendig

The Bad
  • kan zwaar zijn voor de minder sterke armen

The Delightful van Tefal!

Tefal is al 50 jaar (dit jaar is zijn verjaardag) een naam in de Nederlandse huishoudens. Vroeger bemoeiden mannen zich niet zo met het avondeten, maar tegenwoordig is de keuken zeker ook een plek voor mannen om hun kunsten te laten zien. Hachee, man wat is dan lekker zeg na een week hard werken.

De braadpan

De braadpan ziet er mooi stijlvol uit. Hij is prachtig zwart en gemaakt van gegoten aluminium. Hierdoor is de pan snel op temperatuur en verwarmt geleidelijk het vlees. Aluminium pannen vragen voor de lange termijn goed onderhoud. Ze zijn vaatwasbestendig, maar om de antiaanbaklaag zo lang mogelijk goed te houden is het verstandiger om deze met de hand af te wassen en af en toe in te vetten. De binnenkant is keramisch en mooi glimmend wit. Het aparte deksel valt meteen op, meer daarover hieronder. De braadpan is vooral ook groot. Erg geschikt voor een groot familie/ vrienden diner.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Het deksel van deze braadpan heeft een exclusief condenssysteem. Het deksel bevat cirkels met hierop condenspunten. Deze punten zorgen er voor dat tijdens het stoven het vocht weer terug de pan in valt waardoor er nauwelijks vocht verdampt en het vlees heerlijk mals en sappig blijft. Ook het heat control system dat alleen opgaat als je op inductie kookt zorgt er voor dat de pan niet oververhit door een limiet van 230°C. De handvaten blijven altijd op een mooie temperatuur, de zijn dus vaak goed vast te pakken! Hieronder een video hoe dat systeem nu werkt.

De pannen van Tefal zijn 100% PFOA vrij, hierdoor niet schadelijk voor je eten en het milieu. Goed voor de hipsters onder ons, en anderen die milieu een warm hart toedragen. Tevens zijn de pannen van een recyclebaar materiaal gemaakt. De braadpan is geschikt voor alle warmtebronnen. De braadpan is ook geschikt voor de oven, alle pannen van de Expierencelijn overigens. De pannen zijn ovenbestendig tot 260 °C zonder inzet of bekleding van bakeliet of siliconen. Je moet wel een big ass oven hebben om de pannen inclusief steel in de over te krijgen!

Deze diashow vereist JavaScript.

Het gebruik

Het eerste wat er gemaakt moest worden dat was Hachee, lekker vlees van de slager, een bult uien etc. Het condenssysteem voldoet meer dan prima, geen lekkende pandeksel en het vlees was ook wat malser dan in mijn vorige pan! Al meteen merkte ik verschil. Mijn vrouw vond het wel zwaarder en daardoor wel een minpunt, als man zul je daar wel wat minder moeite mee hebben. De pan is makkelijk vast te pakken, de hendels zijn breed genoeg en worden ook niet snel heet. Qua afwassen met de hand ook simpel, de hendels hebben weinig poespas waar vuil en vet achter kan blijven hangen. Kortom handig in gebruik.

Website

Tefal maakt goed gebruik van zijn website. Op een speciale pagina http://www.tefal.nl/experience kun je veel informatie vinden over de pannen en welke pan uit de nieuwe collectie waarvoor geschikt is. Ook is er een promotie wedstrijd gedaan tussen 4 koks die allemaal de pannen uitproberen. Hun exclusieve en zeer mannelijke recepten , o.a. een mooi groot stuk Côte de boeuf, kun je zelf ook proberen.  Dit moest ik even vermelden want ik was wel degelijk onder de indruk van de effort die ze in de website gestoken hebben. Ook een uitgebreide handleiding hoe je deze pan het beste kunt verzorgen. En dat zou ik maar doen want deze pan heb je voor ongeveer €95,-.

 

Conclusie

Het is een zeer degelijke braadpan die stijlvol en slim is met zijn condenssysteem. Geef The Delightful wat extra aandacht en hij zal jaren meegaan! Hij kan wat zwaarder zijn dan andere braadpannen maar daar is de kwaliteit ook naar. Zeker als je op inductie kookt zal deze pan echt shinen! Een sappige en krokante 9/10.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: