Review: Zoete Aardappel


Arjan beoordeelde namens JustForkoks het boek Zoete Aardappel met 4 sterren.

The Good
  • Leuke vormgeving
  • Erg inspirerende verzameling recepten

The Bad
  • Gezwijmel over zwangerschappen

Zoet Instagram meisje maakt zoet kookboekje over de zoetste onder de piepers

Het is het kleinste kookboekje dat ik dit jaar in mijn vingers heb gekregen. Vierkant omdat het geschreven is door instagramster fooddeco. Een leuke serie recepten gecombineerd met fijne fotografie, maar kan al die zoetigheid onze rauwe tong overleven?

Colette (zo heet miss fooddeco in het echt) neemt ons mee in haar wereld en verteld over haar post-zwangerschap…. Oké, voldoende informatie over onze Colette. We bladeren verder. Zoete Aardappel begint met eigenlijk alles dat je over de zoete aardappel moet weten. Wat je ongeveer in de kast moet hebben staan en wat je ongeveer zal gaan kopen om de recepten te maken. Prima basis. Daarna meteen wat leuke bereidingen als je echt alleen een zoete aardappel wilt gaan bereiden. Ja, Colette is creatief. Haar tip over hoe je een aardappel in een paddenstoeltje verandert is er één die ik zeker nog vaker ga gebruiken.

Tijd voor het echter werk. Verdeeld over vijf onderdelen presenteert Colette ons haar favoriete creaties. Van het ontbijt (jawel) tot snoep (met een alternatief voor Twix) weet ze alles met de meest onbekende bekende aardappel te maken. Ik geef het meteen toe, ik ben onder de indruk.

De recepten worden door Colette duidelijk beschreven en… zijn vrijwel allemaal erg goed te maken. Geen ingewikkelde technieken, maar wel altijd een leuke opmaak als voorbeeld. De grootste uitdaging is het vinden van ‘mooie’ zoete aardappels in de winkel. De rest komt wel goed.

Conclusie: Zoete Aardappel

Bij instagram meisjes ben ik altijd bang dat ik een kookboek krijg vol valse gezondheidsclaims en vage feitjes. Daar valt bij Zoete Aardappel eigenlijk niet over te klagen. Het is gewoon een hele leuke en vooral verrassende verzameling recepten voor de zoete pieper. Ik heb er nu een aantal gemaakt en ben zeer tevreden.

Beschikbaarheid

Zoete Aardappel is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: