Review: Tramontina Churrasco 6-delige steakmessenset Jumbo, bruin


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de 6-delige steakmessenset Jumbo, bruin van Tramontina Churrasco met 4 sterren.

The Good
  • Groot
  • Stevig
  • Comfort
  • Scherp

The Bad
  • Geen

Groot, scherp en comfortabel; dat zijn de messen van Tramontina Churrasco.

Eet je steak? Dan heb je vast wel eens een gevecht met je mes. Doe dat niet, verpest het heerlijke moment van je prachtige vlees niet door een gewoon huis-tuin-en-keuken-mes te kopen. Haal een steakmes in huis. JFK ging aan de slag met de Tramontina Churrasco een Brazziliaan die we mochten testen van KnivesAndTools. Lees je mee?

Het geeft een heerlijk gevoel, nietwaar? Als je door een steak snijdt als boter. Hoe groter je vlees, hoe prettiger het is als je een goed mes hebt. In restaurants wordt meestal gekozen voor een steakmes. Je herkent ze aan de brede karteling, een stevig heft en enorme scherpte. Restaurant First Class uit Amersfoort hebben wij op de proef gesteld met het testen van de steakmessen van KnivesAndTools, want zeg nu eens eerlijk: wie kan er beter messen testen dan een kok?

 

Restaurant First Class Amersfoort

Aan station Amersfoort, aan de achterzijde welteverstaan, vind je de prachtige locatie van Restaurant First Class. Volledig verbouwd in mei 2019, nu up and running. Bij het restaurant kan je terecht voor ontbijt, lunch, diner, zaalhuur, catering een borrel maar ook een vergadering of gewoon een lekker kopje koffie. Het speciale van dit restaurant is dat het een onderwijsbedrijf is. Een bedrijf waarin studenten praktijkervaring opdoen, terwijl het bedrijf gewoon draait zoals ieder restaurant. Studenten van MBO Amersfoort leren hier wat de praktijk van hun vak inhoudt onder leiding van instructeurs. Je wordt hier dus zo nu en dan bediend door een student, die alle theorie in de praktijk brengt. Ze leren hier dus gewoon werknemerschap en vakmanschap. Een prachtig gegeven waar restaurantmanager JP van Hoorn dagelijks zijn handen vol aan heeft.

Tramontina Churrasco steakmessen van Knivesandtools.nl

De Tramontina Churrasco steakmessen zijn te koop bij knivesandtools.nl en vinden hun oorsprong uit Brazilië. De grote robuuste messen doen je wellicht denken aan de grote cowboy messen met hun dikke kartels. Nou dat klopt wel. In Zuid-Amerika weten ze als geen ander hoe je barbecuet. De rijke barbecue-historie leidt terug naar de Tropeiros. De Portugese naam voor cowboys in Brazilië. Zij werkten met wat voorhanden was om te overleven tijdens het drijven van vee. Op de Pampas betekent dat leer, vlees en hout.

Tramontina Churrasco 6-delige steakmessenset Jumbo, bruin

 

De Tramontina Churrasco 6-delige steakmessenset Jumbo zijn groot van stuk en bruin van kleur. Ingeslagen met RVS klinknagels en de fijn heft met voldoende houvast en grip.  Zie hier de specificaties van de messen.

Afwerking lemmet gepolijst
Rechts- of linkshandig linkshandig, rechtshandig
Type snede deels gekarteld

 

Features & functies

Afwerking lemmet gepolijst
Rechts- of linkshandig linkshandig, rechtshandig
Type snede deels gekarteld
Slijpwijze convex
Lemmet eigenschappen glad
Vaatwasmachinebestendig ja, maar wij raden dit sterk af
Type steakmes
Soort handgreep westerse handgreep

Algemeen

Merk Tramontina
Kleur bruin, zilver
Land van herkomst Brazilië
Garantie op materiaal- en fabricagefouten 5 jaar
Serie Churrasco

Materiaal

Materiaal handgreep hout
Staalsoort roestvast staal

Leveringsomvang

Geleverd als set ja
Aantal messen 6

Afmetingen & gewicht

Gewicht 573 gram
Lemmethoogte 2.7 cm
Lemmetlengte 12.3 cm
Lemmetdikte 1 mm
Handgreeplengte 13 cm
Totale lengte 25.2 cm

 

Conclusie

De Tramontina steakmessen zijn perfecte snijders. Heerlijk groot, robuust en prachtig om in je blote-mannen-klauwen vast te houden.  Het roestvaststalen lemmet is filmscherp en gaat bij ons gewoon de vaatwasser in zonder problemen. De houten handgrepen zijn afgewerkt met RVS klinknagels wat er ook weer tof uitziet. Zes van deze mooie messen voor nog geen vijftig euro is een aanrader voor zowel een restaurant of de thuiskok.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: