Review: De Taste Club wijnbox


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Wine Box van Taste Club met 4.5 sterren.

The Good
  • De smaaktest
  • Altijd een nieuwe selectie
  • Wijnen vanaf 8 euro
  • Thuisbezorgd

The Bad
  • Geen

Taste Club denkt out of the box, in the box! Wat dat inhoudt? Lees hier de review van de Taste Club.

Ken je dat? Je komt terug van de lokale buurtsuper met een wijntje dat er aan de buitenkant heel aantrekkelijk uitziet, maar niet smaakt zoals je gehoopt had. Dan komt het toch echt aan op ervaring of een goede tip van een kenner. Tenminste, dat zou je denken. Gelukkig is hier Taste Club, het antwoord op de vraag; welke wijn past bij mij?

Taste Club is een bedrijf dat zich specialiseert in de juiste smaken vinden die passen bij hun klanten. Dat doen ze al een heel poosje onder de naam Grapedistrict. Dit is een online wijnwinkel en nog meer dan dat, maar dat behandelen we wellicht een andere keer 😉

Taste Club is speciaal gericht op het ontdekken van jouw smaak en daar een passende wijn bij vinden. Ze denken in boxen, net zoals vele maaltijdbox aanbieders. Taste club zoekt de wijnen die passen bij jou en daarom altijd bevallen en soms zelfs enorm verrassen. Het verrassingseffect begon bij mij al op hun website. Een vlotte, lekker werkende website die zonder te veel moeilijke zaken laagdrempelig, maar gericht, richt op de kern. En dat ben jij, of ik in dit geval.

Smaaktest

We beginnen met de smaaktest. Dat pakt Taste Club erg doelgericht aan. Simpel en recht voor zijn raap, ik houd er van. Je krijgt een afbeelding te zien van een product. Dat kan een potje jam zijn, een plak ontbijtkoek, een gerookte paling of een oester. Het enige wat jij hoeft te doen is een duimpje te geven. Een duimpje naar boven of naar onder als je het niet te kanen vindt.

Op deze manier wordt heel slim jouw smaakprofiel vastgelegd door de computer. Je vult hierna je e-mailadres in (zonder dat je ergens direct aan vast zit of wordt lastiggevallen) en dan krijg je een keurig testrapportje waar wijnen zijn geselecteerd die passen bij jouw smaak. Je kunt daarna kiezen of je gaat voor een Taste Club Box wit, rood of een mengelmoesje. Ik koos voor het laatste.

De Box

De box bestaat uit zes wijnen die zijn uitgezocht op jouw smaakprofiel. Elke wijn heeft zijn eigen kaart met het verhaal over de wijnboer, de smaakomschrijving en culinaire tips zodat je lekker kunt combineren met wat eten. Iedere box heeft een aantal voorwaarden en unique selling points. Zo betaal je een bedrag van € 49,95 per maand, voor zes flessen wijn die iedere maand verschillen. Bij het woord abonnement gooit iedereen de deur altijd dicht en daarom zijn ze per maand opzegbaar. Je kunt het dus gewoon bij één keer laten.

Als je de box online bekijkt ontvang je al snel een popupje van één van de medewerkers. “Ik zie hier de keuze van je box, past die een beetje bij je smaak?” Dit is uiteraard een computergestuurd bericht, maar zodra je gaat typen krijgt Taste Club een melding en reageren ze netjes op je antwoord.

De box zelf bestaat uit flessen die een verkoopadviesprijs hebben vanaf € 8,- dat betekent dat je eigenlijk iedere maand een bijzonder flesje in huis hebt, gebaseerd op jouw smaak. Je vindt deze wijnen dus altijd lekker. Natuurlijk is de ene lekkerder dan de ander, maar een miskoop is er niet meer bij. Daarbij is het leuk om de kaart er eens bij te pakken en wat wegwijs te worden uit wijnland.

Taste Club schrijft dat ze enkel werken met biologische boeren en dat ze direct bij de wijnhuizen inkopen. Dat geloof ik wel, want ze hebben de connecties vanuit Grapedistrict en kunnen daarom inderdaad lekker scherp inkopen en je altijd een mooie wijn geven die je wellicht elders voor een hogere prijs ziet liggen.

De Test

En dan het testen! Ik bespreek eventjes met de minst voor de hand liggende. Hoe dat komt leg ik je uit. Ik vind het namelijk zelf erg leuk en lekker om bijzondere, sprekende wijnen te kiezen die je moet leren waarderen. Mijn smaak is ontwikkeld de laatste jaren omdat ik out of the box wijnen drink. Zo ben ik ooit begonnen met een half zoetje en drink tegenwoordig enkel nog de wat vollere en zwaardere rode wijnen. Het grappige is dat mijn échte smaak, niet in de maling is te nemen. Ik heb de smaaktest immers ingevuld en heb hier een wijntje voor me wat ik niet uit het schap zou pakken, maar toch in mijn hand heb. Niets ten nadele van de Pinot Blanc!

Het wijntje wat ik als eerst gedronken heb is namelijk helemaal niet complex, het is de Willm Pinot Blanc 2016 van Alsace. Deze witte Reserve Pinot Blanc is zeer toegankelijk, zacht en rond en zeer fruitig. Hij was ook heerlijk fris en perfect voor een borrel.

Wat ik hiermee wil uitleggen is dat je hoe dan ook een wijntje thuisbezorgd krijgt die je bevalt. Misschien verrast, maar altijd binnen jouw smaakprofiel past. De overige wijnen behandel ik niet in deze review, omdat we nu puur het succes van de box van Taste Club beoordelen. Ben je benieuwd naar de wijnen die ik nog meer heb mogen ontvangen? Houdt dan onze website in de gaten.

Conclusie

De Taste Club doet het goed. Een fijne overzichtelijke website met een leuke test die jouw smaakprofiel weet vast te leggen met een aantal klikken op je scherm. Ideaal voor mensen die graag wijn willen leren drinken en misschien wat huiverig zijn voor een miskoop. De Pinot Blanc heeft een gemiddelde advies verkoopprijs van € 9,99 wat jouw 50 euro toch doet voelen als een winst. Ook voor de wat meer ervaren wijndrinkers die geen zin hebben om het internet af te speuren naar meningen van anderen vinden bij Taste Club altijd zes lekkere wijnen.

Korting!

Voor de lezers van JFK hebben we een leuke kortingsactie van € 10,- op je eerste wijnbox! Ga direct naar de website van Taste Club en bij het afrekenen vul je de code:  ‘TCCX2’ in je kunt direct profiteren van deze mooie actie! Heb je Taste Club ook geprobeerd na aanleiding van deze review? Laat het ons even weten, vinden we leuk 😉

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: