Review: StatGear Pocket Samurai Keychain Knife (Titanium Edition)


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Pocket Samurai van Statgear met 4 sterren.

The Good
  • Sleutelhanger
  • Broekclip
  • Titanium

The Bad
  • Als key chain gadget: Geen

Een mini samuraizwaard aan je sleutelbos, hoe cool is dat?!

Een Samurai-zwaard zakmes! Hoe cool is dat?! Dat dachten onze vrienden van StatGear ook en begonnen een campagne op Indiegogo. Nu, eenmaal Succesvol Gefund, mogen wij het mini zwaard als echte mesliefhebbers testen. Geen koksmes, wel heel gaaf! Lees het hier.

Het idee van de Samuari Pock Knive is echt een mesje op sleutelhanger formaat dat je altijd bij je draagt en daarnaast er gewoon heel tof uitziet. Toen ik de eerste documentatie zag van dit zwaard, werd ik een beetje overmand door mijn eigen fantasieën. Hierop doel ik vooral op de grootte van het zakmes, want je ziet het misschien niet goed, maar ingeklapt is het net zo groot als een nagelknippertje. Heel klein dus. Ik had de illusie dat ik een flink zakmes met broekclip aan de haak had geslagen, maar in de realiteit is het echt heel klein.

Maar, dit is puur mijn eigen verwachtingspatroon. Jij, de lezer, weet dit nu en ik heb wat foto’s gemaakt die aan de ene kant super mooi zijn en waar het mes groot lijkt, aan de andere kant ook een aantal foto’s waar je goed kunt zien hoe groot het mesje is. Dus, over met het gezeur op naar de het mes zelf.

Indiegogo

Dit mini Samurai mes maakt deel uit van een crowdfunding project via Indiegogo. Het is niet verrassend dat de campagne die afgelopen is, zijn bescheiden doel van 2.500 dollar heeft bereikt. Met een eindresultaat van meer dan 11.000 dollar.

Het mes

Dit mesje is zoals ik al zei niet bedoeld als ninja steekwapen of koksmesje. Het is een handig minimes voor dagelijkse dingetjes. Je hangt ‘em aan je sleutels of aan je broekclip. Met het tanto uiteinde, dat gebogen puntje, heeft het een stoere iconische uitstraling. Het mes is megascherp en heeft mij al een aantal sneetjes opgelopen. Waar ik mij vooral over verbaasde is hoe vaak ik het mes al heb gebruikt. Juist omdat je het ninja mes zo dicht bij je draagt, pak je het enorm vaak voor de kleinste opdrachten. Bij het barbecueën om verpakkingen open te snijden, vlees te snijden, brieven te openen, etc, etc.

Staal

Het zakmes heeft een 2,13 inch 440C roestvrijstalen mes met een Tanto-achtig profiel. De Tanto stijl is een gebogen, schuin aflopende punt om de stijl van het ninja zwaard beter te imiteren. De handgreep is Grade 5 titanium in zwart of grijs. Op het handvast  vind je “x” patronen die iets meer grip geven, maar vooral lijken op de katana handgreep.  440C is een mooi standaard roestvrij staal met wat hardheid en roestbestendigheid. Roest niet snel, blijft overigens niet heel lang scherp. Voor een zakmes is dat wel de beste keuze, zeker als deze aan je sleutels hangt in weer en wind.

Conclusie

De StatGear Pocket Samurai Keychain Knife (Titanium Edition) is een fantastische gadget op sleutelhanger gebied. Het mes functioneert goed als klein zakmesje, brieven of kartonopener maar is niet bedoeld om meer dan dat te presteren. Zoek je een ‘echt’ zakmes, dan moet je bij een ander product zijn, maar ook een andere prijsklasse. Als gadget is dit mes, in deze geweldige stijl gewoon heel cool om te hebben. Ik ben er verrassend blij mee omdat je juist door de sleutelhangerfunctie altijd je mes bij de hand hebt voor de kleinste klusjes.

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: