Review: Cadac Citi Chef 40


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Citi Chef 40 van Cadac met 4 sterren.

The Good
  • Grilloppervlak 39 cm
  • Cool Design
  • Gemakkelijk schoonmaken
  • Compact
  • Handige draagtas
  • Mooi dik rooster
  • Temperatuurmeter in deksel

The Bad
  • Geen

De Citi Chef 40 is een superster. Klein, compact met handige draagtas. Gemakkelijk uit elkaar te halen delen om snel schoon te maken en met de gasaansluiting is het binnen vijf minuten vlees op de plaat, waar je maar wilt.

Soms kan een groot grillrooster komen van een kleine BBQ. Dat staat vast ergens op een tegeltje. Cadac presenteert de Citi Chef 40; een compacte gasser met een enorm grillrooster en bordevol handigheidjes die we deze review doornemen.

De Citi Chef 40 is een superster. Klein, compact met handige draagtas. Gemakkelijk uit elkaar te halen delen om snel schoon te maken en met de gasaansluiting is het binnen vijf minuten vlees op de plaat, waar je maar wilt.

Voor DeBesteBBQ.nl mogen wij ook dit jaar weer aan de slag om de beste BBQ’s onder het mes te houden. En natuurlijk is het leuk om met grote buitenkeukens aan het werk te gaan, of loodzware Kamado’s. Maar als je straks op vakantie gaat (in Nederland, wellicht) of je woont in een appartement, dan is zo een grote unit meeslepen geen pretje.

Zonder direct door te springen naar de conclusie kan ik je zeggen dat ik geheel overstag ben gegaan. Mijn barbecue wereld staat nu in het teken van deze kleine gasbarbecue. Waarom? Dat lees je vandaag hier.

Cadac

Cadac is een Zuid Afrikaans barbecue merk wat vooral bekend is van het ‘braai’ concept. De skottelbraai is een bekende in de kampeerwereld en gemakkelijk voor onderweg. Dat doet deze Chef ook. Genaamd Citi, maar hij had net zo goed Beach, Camping of Appartement kunnen heten want deze compacte jongen is een alleskunner. Cadac wil met deze modellen laten zien dat je het leven moet vieren én op iedere locatie. Dat doen we zeker. Cadac staat kortweg voor gezelligheid, buitenleven en lekker eten! Nomnomnom.

Cadac Citi Chef 40 Unboxing

Fris, fruitig, compact en boordevol verrassingen. Dat is de nieuwe Citi Chef 40. Deze kleinere gasbarbecue is verkrijgbaar in een aantal hippe kleuren. Wij gingen aan de slag met de zwarte variant.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij het unboxen komen we als eerste een handige draagtas tegen. Normaliter ben ik daar niet zo van, want je krijgt ze er vaak één keer in en daarna nooit meer. Maar, dit geldt niet voor de Citi Chef 40. Handig is namelijk dat je de BBQ zonder deksel in de tas plaatst, waarvoor voldoende ruimte is. En de deksel op de bovenkant wordt geklemd met een elastieken band en klem. De twee hendels voor dragen zorgt daarbij ook dat alles stevig blijft zitten.

Een handige tip was misschien een mooi vak om de BBQ tools in kwijt te kunnen, of wat kleine gasflesjes van Cadac. Maar die nemen we dan maar los mee.

Daarnaast zien we bij het uitpakken dat de BBQ bestaat uit allemaal uitneembare delen. Het is een soort stapelen voor gevorderden, maar dan zonder het dat lastig is. Ik heb voor het eerst in mijn leven geloof ik geen handleiding nodig gehad.

De vetopvangbak stapelen we op de bodem. Ja, die is dus gemakkelijk uitneembaar en vaatwasserbestendig. Ook met een sopje en een borstel kom je een heel eind hoor.

Daarboven op plaatsen we de ring waar het grillrooster op leunt en als laatste het grillrooster zelf. Cadac heeft geen RVS roostertje meegeleverd, nee dit rooster is voorzien van een keramische coating en beschikt over een geïntegreerde hittespreider. Zo wordt je rooster goed heet over het hele oppervlak en krijg je ook van die mooie grillstrepen op je vlees.

Als laatste de deksel. Ik was even in de veronderstelling dat deze met een klepje of klem nog vastgemaakt werd, maar dit is gewoon een deksel die je er in zijn geheel op of afhaalt. Wel fijn is de thermometer die in de deksel is geintegreerd. Want bakken op gas en het aflezen op een draaiknop blijft toch gokken hoe heet het echt is in de BBQ. Dat is bij deze opgelost.

Deze diashow vereist JavaScript.

Eigenschappen

Diameter grilloppvervlak 39 cm
Afmetingen (l x b x h) 72 x 45,5 x 94,6 cm
Capaciteit 2,7 kW
Gasconsumptie 196 g/h
Gewicht 11 kg

Cadac Citi Chef 40 gebruik I

De Citi Chef is bedacht als een modulair systeem, dit houdt in dat er zeven! mogelijkheden zijn om het heerlijkste eten te bereiden. Denk hierbij aan het grillrooster, de Grill 2 Braai, Braadpan, Chef Pan, BBQ/Plancha en de pizzasteen. Deze overige accessoires behalve het grillrooster worden niet standaard meegeleverd.

Eerder hebben we al eens een Citi Chef getest. Dit betrof een ouder model uit 2018. De vernieuwing is dat alles veel compacter is geworden en het design is aangepast. De oudere Citi Chef stond namelijk op een soort tafeltje waar je de gasfles in kon verstoppen. Mooi ding hoor, maar het werd er wel een beetje groot/log van. Check de review maar eens uit 2018. Welke zou jij dan kiezen?

Oke, terug naar de actie. Deze Cadac, zit vol met gemak. Het is echt een kwestie van de gasflesjes aansluiten… Oh, wacht even! Hier hebben ze trouwens een heel prettige variant op bedacht bij Cadac.

Cadac Power Pak

Dat klinkt veel stoerder dan wat het is, maar het is wel ideaal. De Cadac Power Pak is slim alternatief voor een grote gasfles. Met deze koppeling kunnen twee Cadac CA500 cartouches aan elkaar worden gekoppeld. De Power Pak wordt geleverd inclusief gasslang en 30 mbar drukregelaar en is geschikt voor de meeste gasbarbecues van Cadac. Gemiddeld biedt de Power Pak 7 tot 10 uur kookplezier.

Deze diashow vereist JavaScript.

Cadac Citi Chef 40 gebruik II

Zo, die Power Pack is aangesloten. De Citi Chef 40 staat op de buitentafel en dan is het een kwestie van indrukken, aandraaien, een vonk en hij brandt. Ja, zo simpel is het mensen. Waar je bij een kolenknaller een half uur uittrekt om de BBQ op temperatuur te hebben is deze Citi Chef binnen een paar minuten klaar voor gebruik.

Ik heb het aluminium rooster met keramische coating toch eventjes een klein beetje ingevet. Ook al is het geheel wel geëmailleerd, toch vind ik plakkend vlees aan het rooster altijd vreselijk irritant. Maar na het invetten kon bij het vlees er direct op.

Barbecuepakket van Beef & Steak

Als je het gemak wilt ervaren van deze compacte gasbarbecue, dan zal je zeker gebruik maken van het gemak van Beef & Steak.

Kwaliteitsvlees, diepgevroren, keurig thuisbezorgd voor een mooi prijsje!  En nu denk je natuurlijk bij Beef & Steak voor de enorme, pronkstukken van vlees. Maar ook voor de kleinere, smakelijke BBQ vlees kan je dat online bij hen bestellen én de volgende dag (of avond!) in huis.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wij mochten voor de City Chef 40 een paar prachtige vleesjes grillen. Neem bijvoorbeeld deze Prime Beef Burgers! Dat is een smaaksensatie! of de saté stokjes van het iberico varken en een aantal vegetarische worsten. Ja, dat was schrikken en even slikken. Maar als je het niet verder verteld moet ik je bekennen dat ze lekker pittig waren, een verrassing.

Al blijft deze jongen daar in het vervolg wel van af. JFK, DeBesteBBQ en GadgetGear, dat zijn mannen die vlees willen en te kaperen varen. Neem eens een kijkje op de website van Beef & Steak en probeer vooral de burgers en de Iberico stokken; dat is echt genieten. Oké, tijd om te grillen! Ik trek eerst even mijn schort aan.

GEEF HEM VAN LEER, Jongen!

Als je wilt BBQen als een baas, dan heb je ook een bazig schort nodig. Dit stevige en robuuste schort van  Geef hem van Leer komt met een gegraveerde naam. Gaaf toch!

Deze diashow vereist JavaScript.

Je eigen BBQ naam op dat ding, want die is potdomme van jou. Of niet! Deze gasten zijn  een Nederlandse lederen schorten leverancier en ontwerper. Wist je dat hun leren schorten in Nederland door een eigen design team ontworpen worden. En wat een unieke toevoeging is aan je schort, is een set bijpassende handschoenen! Wij kunnen nu echt aan de slag.

Cadac Citi Chef 40 Conclusie

Met een grillrooster van 39 cm en gas als brandstof kun je binnen no-time je hele familie voorzien van een heerlijke maaltijd. De Citi Chef 40 blinkt uit in het gemak waarmee je onderdelen erin en eruit haalt, de draagtas, het design en natuurlijk het grillgemak van het gas.  Het compacte formaat is prettig en maakt de Citi Chef 40 tot een ideale kandidaat voor de camping, het stand, appartement of de tuintafel. Snel, safe en simpel, met een mooi design.

De Citi Chef 40 is verkrijgbaar via de website van Cadac en de betere BBQ shops.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: