Olivier de Gruijter

Nederlander wint James Dyson award met schoon drinkwater

Schoon drinkwater is gemeengoed in Nederland, maar in veel andere landen is dat heen anders. Dan hebben we niet over het naar chloor smakende water uit de Spaanse kraan, maar de zooi die in ontwikkelingslanden uit de kraan of pomp komt. Er zijn inmiddels heel wat waterfilters voor handen, maar die zijn lang niet allemaal […]

Schoon drinkwater is gemeengoed in Nederland, maar in veel andere landen is dat heen anders. Dan hebben we niet over het naar chloor smakende water uit de Spaanse kraan, maar de zooi die in ontwikkelingslanden uit de kraan of pomp komt.

Er zijn inmiddels heel wat waterfilters voor handen, maar die zijn lang niet allemaal heel praktisch. Bovendien vervuilen ze zelf waardoor je eigenlijk weer een extra afvalstroom ziet ontstaan.

Olivier de Gruijter

Toen student Olivier de Gruijter in India rondliep, kwam hij op het idee een handiger filter te maken. Een filter dat zelfs kinderen gemakkelijk kunnen gebruiken en zelfreinigend is.

Met zijn filter heeft Olivier de Gruijter nu de Nederlandse editie van de James Dyson award gewonnen. Hij zit nu met 19 andere landen in de race voor de internationale prijs.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: