Monoprix komt naar Nederland

In het Nederlandse supermarktlandschap lijkt Ahold/Delhaize de enige gigant met enigszins buitenlandse roots. Toch acht het Franse Monoprix de tijd rijp om de Nederlandse supermarkteuro’s naar het zuiden te exporteren. Monoprix kennen we stiekem al een klein beetje in Nederland. In dezelfde groep zit het bedrijf Franprix, wat al enige tijd nauw samenwerkt met onze […]

In het Nederlandse supermarktlandschap lijkt Ahold/Delhaize de enige gigant met enigszins buitenlandse roots. Toch acht het Franse Monoprix de tijd rijp om de Nederlandse supermarkteuro’s naar het zuiden te exporteren.

Monoprix kennen we stiekem al een klein beetje in Nederland. In dezelfde groep zit het bedrijf Franprix, wat al enige tijd nauw samenwerkt met onze HEMA.

Vooralsnog gaat het nog echt om een aankondiging, maar het Franse supermarktconcern is hier in Nederland aan het jagen op potentiële franchisenemers. Die jacht zal ongetwijfeld bepalend zijn voor waar we de Fransen gaan tegenkomen en met welke formules.

In Frankrijk kent Monoprix namelijk drie formules; Monoprix, Monop’ (zeg maar, de AH to go) en de Naturalia biologische supermarkten. Net als Aldi en Lidl lijkt non-food een belangrijk onderdeel te zijn van de grotere Monoprix vestigingen.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: