Warenkennis: Pindakaas

Helaas Pindakaas, het is nog lang geen weekend. Vandaag kijken we naar een medisch wondermiddel; Pindakaas. Ooit uitgevonden als vleesvervanger. Het smeuïge goedje kwam namelijk ter wereld door een arts. Deze zocht een goede proteïne vervanger voor mensen met een slecht gebit. Die konden geen vlees kauwen en dan bleek Pindakaas de ideale oplossing te […]

Helaas Pindakaas, het is nog lang geen weekend. Vandaag kijken we naar een medisch wondermiddel; Pindakaas. Ooit uitgevonden als vleesvervanger.

Het smeuïge goedje kwam namelijk ter wereld door een arts. Deze zocht een goede proteïne vervanger voor mensen met een slecht gebit. Die konden geen vlees kauwen en dan bleek Pindakaas de ideale oplossing te zijn.

In deze How It’s Made zien we weer hoe een fabriek in massa pindakaas maakt. We zien hoe er qua ras wordt gekeken naar de grootte van de pinda’s, maar komen ook te weten dat er 1100 pinda’s voor nodig zijn om een pot van een halve kilo te vullen.

Leuk feitje, pinda’s worden steeds nootjes genoemd. Maar pinda’s zijn in het echt geen noten. Het zijn peulvruchten.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: