24Kitchen

KPN schrapt 24 Kitchen

Ik geef toe, ook wij stemmen met regelmaat even af op ’s lands enige foodzender; 24Kitchen. Dé zender op de kaart gezet door Rudolph van Veen, maar inmiddels ook het huis van menig bekend TV kok. Die zender, die lijkt voor 2,3 miljoen kijkers te verdwijnen. UPC weerde de zender al uit haar standaard televisiepakket […]

Ik geef toe, ook wij stemmen met regelmaat even af op ’s lands enige foodzender; 24Kitchen. Dé zender op de kaart gezet door Rudolph van Veen, maar inmiddels ook het huis van menig bekend TV kok. Die zender, die lijkt voor 2,3 miljoen kijkers te verdwijnen.

UPC weerde de zender al uit haar standaard televisiepakket waardoor kijkers moesten upgraden naar een duurder pakket. KPN lijkt ook niet blij te zijn met de vergoedingen die de provider voor de zender van FOX (inmiddels eigendom van Disney) moet betalen. Daarom heeft KPN dan ook besloten de zenders van FOX per 1 juni uit haar pakketten te schrappen.

De stap van KPN leidt op internet tot vele boze reacties. Diverse klanten dreigen over te stappen op een andere aanbieder als ze de zender niet meer kunnen kijken. Het is natuurlijk nog maar de vraag hoeveel huishoudens daadwerkelijk de stap zetten om van provider te wisselen voor de kookzender. De stap valt echter ook logisch te verklaren voor KPN. Als KPN de kosten voor doorgifte te hoog vindt, is dit zeker een pressiemiddel. De zender verliest dan veel potentiële kijkers en daarmee veel bereik. Dit laatste is belangrijk voor adverteerders en sponsoren van programma’s.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: