Een glaasje wijn proeven zonder de kurk te openen? Magie… of niet?

Iedere wijndrinker kent het wel; je bent in de mood voor een lekker glas wijn. Eentje, echt. Dit keer wel. Maar als de fles eenmaal open is, tja dan komt er zuurstof bij en moet je hem wel leeg maken, toch?! Daar is een goocheltruc voor! Of eigenlijk de Coravin Model Two Elite.  Een innovatieve, […]

Iedere wijndrinker kent het wel; je bent in de mood voor een lekker glas wijn. Eentje, echt. Dit keer wel. Maar als de fles eenmaal open is, tja dan komt er zuurstof bij en moet je hem wel leeg maken, toch?!

Daar is een goocheltruc voor! Of eigenlijk de Coravin Model Two Elite.  Een innovatieve, high class gadget: een manier om een fles wijn te openen zonder de kurk eruit te halen! Een echte ‘must have’ voor iedere serieuze wijnliefhebber.

Door middel van een kleine gaspatroon wordt er een stainless steel teflon coated naald door de kurk gedrukt. In het gaspatroon zit argongas dat zuurstof toename voorkomt en zorgt dat je met een simpele trigger wijn kunt schenken door de naald.

Na gebruik haal je de Coravin uit de fles en hersluit de kruk zichzelf. Voila! Zo heb je weer een ongeopende fles wijn met maar één glaasje minder. Sorry mensen, geen excuses meer om een hele fles leeg te drinken en zeggen dat het anders zonde is 😉

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: