Flitsbezorgers Gorillas en Getir voeren massaontslagen uit

Onlangs werd bekend dat diverse steden bezig zijn om flitsbezorgers de woonwijken uit te drukken. De snelle bezorgdiensten zorgen voor teveel overlast. Deze week hebben zowel Gorillas als Getir massaontslagen aangekondigd. Nederlandse woonwijken en stadscentra kennen inmiddels 123 filialen van flitsbezorgers. Daarmee bestrijken de verschillende diensten 38 gemeenten. Dat is zo’n 10% van het land. […]

Onlangs werd bekend dat diverse steden bezig zijn om flitsbezorgers de woonwijken uit te drukken. De snelle bezorgdiensten zorgen voor teveel overlast. Deze week hebben zowel Gorillas als Getir massaontslagen aangekondigd.

Nederlandse woonwijken en stadscentra kennen inmiddels 123 filialen van flitsbezorgers. Daarmee bestrijken de verschillende diensten 38 gemeenten. Dat is zo’n 10% van het land. Met de snelle bezorging vormen ze een alternatief op de bezorgdiensten van supermarkten zelf. Dit kan onder anderen doordat de fiets/scooterbezorgers kleinere bestellingen wegbrengen. Flitsbezorgers worden doorgaans door lokale supermarkten en via directe deals bevoorraad.

Gorillas

Gorillas trekt zich terug uit België, Italië, Denemarken en Spanje. Daarnaast worden nog eens 300 medewerkers ontslagen. In Nederland zouden de ontslagen vooral op kantoor plaatsvinden en niet op de bezorghubs.

Getir

Het Israëlische Getir trekt zich uit geen enkel lang terug. Wel ontslaat het wereldwijd 4.480 mensen. Dat is een krappe 14% van het totale personeelsbestand. Over de verdeling over landen, kantoren en bezorghubs laat het bedrijf niets weten.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: