De wereld’s eerste ‘Million Pond’ keuken

Heb je net een dure Ikea keuken laten inbouwen? Dan heb je vast een beetje kunnen afdingen, heel goed! Bij de keuken van Celiberti wordt dat iets lastiger.

Claudio Celiberti is een maker van op maat gemaakte exterieurs en interieurs die grenzen (van iedere portemonnee) voorbij streven.

Hij is een meester vakman en visionair die enkele van de meest exclusieve woningen en commerciële ruimten ter wereld heeft gecreëerd. Dat doet hij niet zo maar, exclusief voor diegenen die zijn passie voor opvallende architectuur, extravagante materialen en goed vakmanschap kunnen waarderen. Ook moet je het kunnen betalen, maar dat is een klein detail.

Claudio Celiberti komt uit een familie van Italiaanse ambachtslieden. Hij leerde van zijn vaders in Zuid-Italië en leerde ieder element van ontwerp, architectuur, bouw- en projectmanagement. Na een reputatie als toonaangevende jonge ontwerper die nog nat achter de oren was, verhuisde hij naar Engeland en heeft sindsdien zijn sterke Italiaanse invloed op de meest elite-ruimten.

Die reis en het harde werken heeft hem geen windeieren opgeleverd. Met de ‘Fiore di Cristallo’-keuken, die meer dan twaalf maanden duurde , was het de bedoeling om grenzen te beperken bij het ontwerpen. Nou, dat is gelukt. Dankzij Claudio Celiberti’s compromisloze aanpak om het perfecte meesterwerk te creëren met behulp van opvallende designkwaliteit, prachtige natuurlijke materialen en fijn vakmanschap. Bekijk hier eens het filmpje.

 

Handgemaakt in Italië heeft de overvloedige keuken alleen de beste kwaliteits materialen, waaronder het wereldberoemde ‘Crystal of Murano’ (cristallo di Murano). Gemaakt met behulp van oude technieken afkomstig uit het eiland Murano, is het proces voor het maken van dit kristal een complex en goed bewaard geheim. Het resultaat is kristal dat van de hoogste kwaliteit is, vrij van luchtbellen, vlekken en onzuiverheden. En dat, dames en heren voor maar één miljoen pond. (1090.000 euro). Meer informatie over de keuken vind je op de website van de kunstenaar.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: