Kopje Filterkoffie

Wat is slow coffee?

Terwijl het aantal koffieshops afneemt, neemt het aantal koffietentjes toe. Daar zijn we blij mee. Maar wat is toch de ‘Slow Coffee’ die we op zoveel prijslijsten zien terugkeren? Slow Coffee is hipster slang Stiekem is Slow Coffee een stukje hipster slang. Het gaat eigenlijk om een gewone kop koffie. Filterkoffie zoals jouw moeder en […]

Terwijl het aantal koffieshops afneemt, neemt het aantal koffietentjes toe. Daar zijn we blij mee. Maar wat is toch de ‘Slow Coffee’ die we op zoveel prijslijsten zien terugkeren?

Slow Coffee is hipster slang

Stiekem is Slow Coffee een stukje hipster slang. Het gaat eigenlijk om een gewone kop koffie. Filterkoffie zoals jouw moeder en oma die thuis brouwden. Deze koffie wordt dus ook zonder drukkamer gebrouwen. Iets dat essentieel is voor bijvoorbeeld een espresso.

Koffie gemaakt van voorgemalen koffiebonen. In een filter gedaan waar kokend water op wordt geschonken. Deze loopt rustig door de gemalen bonen heen met als resultaat een bijna zwart brouwseltje dat ooit in Nederland echt dé gouden standaard was.

Slow Coffee is geen Americano

Je mag een slow coffee overigens nooit verwarren met een caffé americano. Dat is namelijk een espresso die is aangelengd met water. Overigens is er wel een sneller alternatief voor de bekende slow coffee.

Slow Coffee en Senseo

Namelijk de Senseo van Philips en DE. In de koffiepads zit ook voorgemalen koffie. Toch wordt het water hier al op een hoger tempo doorheen gedrukt. Toen DE nog onder het Amerikaanse Sarah Lee viel, werd er zo weinig mogelijk koffie in de pads gedaan. Hierdoor kreeg de Senseo zowel een fanbase als een groep mensen die Senseo gelijkstelden aan slechte koffie. Tegenwoordig gaat er meer gemalen koffie in een pad van DE en krijg je een prima kopje slow coffee uit het apparaat.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: