Bamboe

Warenkennis: Wat doen bamboevezels in jouw burger?

Bamboevezels, granaatappelextract, wie op het etiket van vlees kijkt, komt vreemde dingen tegen. Terwijl ze eigenlijk niet zo heel vreemd zijn als we denken. In de strijd om een etiket zonder E-nummers lijken producten minder veilig te worden. Steeds meer fabrikanten gebruiken hulpstoffen die als E-nummer op etiketten moeten staan voor extracten. En een extract […]

Bamboevezels, granaatappelextract, wie op het etiket van vlees kijkt, komt vreemde dingen tegen. Terwijl ze eigenlijk niet zo heel vreemd zijn als we denken. In de strijd om een etiket zonder E-nummers lijken producten minder veilig te worden.

Steeds meer fabrikanten gebruiken hulpstoffen die als E-nummer op etiketten moeten staan voor extracten. En een extract is minder zuiver, maar klinkt beter. Want; minder e-nummers op een etiket maakt een product in de ogen van de koper gezonder. Maar doordat extracten niet zuiver zijn, is het minder goed te bepalen of de hoeveelheden schadelijke stoffen wel binnen de wettelijke grenzen blijven liggen. Deze strategie van fabrikanten heet Clean Label en de Keuringsdienst van Waarde duikt erin.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: