Warenkennis: McDonalds Kip Nuggets

Het is misschien wel het belangrijkste fingerfood van McDonalds, de Chicken McNugget of Kip Nuggets zoals we ze hier in Nederland noemen. Allemaal perfect krokant van buiten, zacht van binnen en vrijwel dezelfde vorm. Jamie Oliver maakte al eens een controversiële video waarin hij zijn visie op de snack liet zien. Kip, met alle onderdelen, […]

Het is misschien wel het belangrijkste fingerfood van McDonalds, de Chicken McNugget of Kip Nuggets zoals we ze hier in Nederland noemen. Allemaal perfect krokant van buiten, zacht van binnen en vrijwel dezelfde vorm.

Jamie Oliver maakte al eens een controversiële video waarin hij zijn visie op de snack liet zien. Kip, met alle onderdelen, door de mixer. Cornflakes erom en klaar. Vandaag krijgen we een kijkje bij Tyson, één van de Amerikaanse fabrieken waar de Kip Nuggets worden gemaakt. Let wel, voor Europa is een lokale fabriek aangesteld.

Daar leggen ze meteen uit wat wel en niet in de kip nugget gaat. De kipfilet, de kiphaasjes en het vlees rondom de ribben wordt gebruikt. De rest, dus ook de poten, wordt voor andere zaken gebruikt. Alleen van de huid wordt een gedeelte meegenomen in het proces om de smaak te versterken. Wat welk klopt is de slurrie die ze van het vlees maken door een enorme gehaktmolen in te zetten.

Nadat ze vorm hebben gekregen, gaat er beslag overheen, gevolgd door een dun laagje met kruiden en daarna een coating van verschillende soorten zetmeel. In de fabriek worden ze al gefrituurd. Daarbij gaat het vooral om het uitharden van de korst. In het restaurant worden ze gefrituurd omdat ze nog niet gaar zijn wanneer ze daar aankomen.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: