Voedsel waarschuwingen van 3 april

We voelen een itempje aankomen. De voedsel waarschuwingen van vandaag komen van Jumbo, Boni, Wibra en Plus. En ja, het gaat hier naast gehaktballen, opnieuw ook om Tum Tum snoepjes. Jumbo Foodmarkt Indonesische Rijsttafel met melkeiwit Vandaag Jumbo Indonesische Rijsttafel? Niet als je gevoelig bent voor melkeiwitten. Deze staan op het product met EAN code […]

We voelen een itempje aankomen. De voedsel waarschuwingen van vandaag komen van Jumbo, Boni, Wibra en Plus. En ja, het gaat hier naast gehaktballen, opnieuw ook om Tum Tum snoepjes.

Jumbo Foodmarkt Indonesische Rijsttafel met melkeiwit

Vandaag Jumbo Indonesische Rijsttafel? Niet als je gevoelig bent voor melkeiwitten. Deze staan op het product met EAN code 8718452299515 en THT-datum 9-4-2019 niet vermeld tussen de ingrediënten en ook niet tussen de allergenen. Ben je niet gevoelig voor melkeiwitten, dan kun je deze kant en klaar maaltijd met gerust hart nuken in je microwave oven.

Boni gehaktballen en gegaarde hamburgers met Listeria Monocytogenes

Wat wel terug moet, zijn de gehaktballen en gegaarde hamburgers Boni. Hier geen foutje met melkeiwitten, maar een Listeria Monocytogenes besmetting (koop nou toch eens vers mensen!). Die bad boys nestelen zich met plezier in je darmen en bouwen daar hun feestje. Vooral kinderen en zwangere vrouwen zijn al snel de klos alsmede ouderen en mensen met een zwak afweersysteem.

Om welke verpakkingen gaat het? Hou je vast! Gebraden ballen gehakt met ui, EAN-code 8716528997112, Gebraden ballen gehakt naturel, EAN-code 8716528997082 en Hamburgers gegaard, EAN-code 2368425. En het gaat om alle verpakkingen verkocht tussen 1 januari en 31 maart. En dat ontdekken ze pas begin april. Hoeveel arbeidsdagen zouden deze gare bad-boys ondernemend Nederland gekost hebben afgelopen kwartaal?

PLUS Gerookte Kipsalade is soms ‘iets anders’

Supermarkt PLUS waarschuwt voor haar gerookte kipsalade Beter Leven 1*. In een aantal verpakkingen hebben ze gerookte kipspread gedaan. Is toch andere gepureerde kip dan je zou verwachten. De aanwezigheid van melk, selderij en mosterd zijn niet vermeld. Het gaat om EAN-code 8710624794415 met houdbaarheidsdatum 24-04-2019. Ben je gevoelig voor de andere ingrediënten of hou je gewoon niet van gerookte kipspread, kun je het bakje terugbrengen naar de PLUS.

Wibra Tum Tum met melkeiwit

Waarschijnlijk shopt Wiba haar Tum Tum’s bij dezelfde fabrikant als Lidl en Emté dit doen. Ook de Wibra Tum Tum mist het gegeven dat er melkeiwitten in zitten. Hier gaat het om EAN-code 0274.0013 en een houdbaarheidsdatum tot 30-06-2020. Ben je niet gevoelig voor melkeiwitten, gewoon smullen van dat spul. Anders mag je het terugbrengen en krijg je het aankoopbedrag terug.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: