Vivera Kipfilet

Vivera komt met plantaardige kipfilet

Nepvlees is hot en bij Vivera maken ze daarom iets nieuws. We kennen hem allemaal; het meest gortdroge stukje vlees. Jawel, ik heb het over de kipfilet. Het meest smakeloze stukje van de kip is er nu ook als plantaardige variant. Ik klink misschien wat negatief over kipfilet, maar laten we eerlijk zijn. Het is […]

Nepvlees is hot en bij Vivera maken ze daarom iets nieuws. We kennen hem allemaal; het meest gortdroge stukje vlees. Jawel, ik heb het over de kipfilet. Het meest smakeloze stukje van de kip is er nu ook als plantaardige variant.

Ik klink misschien wat negatief over kipfilet, maar laten we eerlijk zijn. Het is het stukje vlees van de vrouw die geen grammetje vet op haar bord wenst te hebben. Het gevolg is dat wij mannen pas complimenten krijgen over onze grillskill, wanneer we stilzwijgend het lapje kipfilet verwisselen met een stukje sappige kipdijfilet.

Vivera Kipfilet

Enfin, genoeg over kipvlees dat wel lekker is. Er is gewoon een enorme markt voor de filet. Die markt krijgt nu een plantaardig alternatief. Gelukkig. Want wat maakt het uit dat het vlees is, als je toch je stinkende best moet doen om er een fatsoenlijke smaakbeleving aan te geven. Dan kan het net zo goed een plant zijn.

Okay, ik drijf wederom af van het onderwerp. Plantaardige vleesvervangers zijn namelijk heel goed. Goed voor de mens en goed voor de wereld. En niets is dus zo moeilijk als een echt stuk vlees namaken… met planten.

Vivera heeft naar eigen zeggen de kipfilet goed weten na te maken. Vlezig en gelaagd, maar ook nog mals. Hij zou op dezelfde manier verwerkt kunnen worden als echte kipfilet en zo ziet hij er ook nog uit.

Vivera stopt twee exemplaren in een pakje voor €3,10. Deze fleurige filets lanceren bij de Appie.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: