Vegetariërs: Vlees mag duurder van 58% van de Nederlanders

Proveg heeft onderzoek gedaan naar de prijsbeleving van vlees in de horeca en supermarkt. Naar hun onderzoek, is 58% van de Nederlanders van mening dat vlees in de horeca duurder mag. Vegetarische producten hebben doorgaans één heel groot probleem. Hoewel de kwaliteit steeds beter is, kunnen ze vaak niet tippen aan de prijzen die voor […]

Proveg heeft onderzoek gedaan naar de prijsbeleving van vlees in de horeca en supermarkt. Naar hun onderzoek, is 58% van de Nederlanders van mening dat vlees in de horeca duurder mag.

Vegetarische producten hebben doorgaans één heel groot probleem. Hoewel de kwaliteit steeds beter is, kunnen ze vaak niet tippen aan de prijzen die voor echt vlees moeten worden neergelegd. De vleesindustrie is echter zeer vervuilend door de uitstoot van CO2’s. Minder vlees eten is dus goed voor de natuur. Proveg heeft als organisatie een economisch belang bij de verkoop van meer vleesvervangers.

Slechts 4% van de ondervraagden is van mening dat het de taak aan de consument is om minder vlees te kopen. 68% is van mening dat supermarkten en horeca hier een rol moeten spelen. 80% van de Nederlanders ziet graag een groter plantaardig aanbod. Van 61% van de ondervraagden mag het aanbod vlees in de super en in de horeca ook echt omlaag. Voor het vervangen van vlees met andere ingrediënten is 67% voorstander. Worden mannen (jongeren uitgezonderd) uit de resultaten gehaald, dan is 75% voor.

Het onderzoek is uitgevoerd door Vrije Universiteit van Amsterdam in samenwerking met KiesKompas. De resultaten van dit onderzoek zijn gewogen naar geslacht, leeftijd, opleiding, etniciteit en stemgedrag om de data ten aanzien van deze kenmerken representatief te maken voor de stemgerechtigde inwoners van Nederland. Gewichten hoger dan het 99,5e percentiel zijn getrimd. Om respondenten een gewicht toe te kennen, moeten hun leeftijd, geslacht, migratie-achtergrond, opleiding en het stemgedrag bij de Tweede Kamerverkiezingen bekend zijn, hetgeen 8.575 respondenten met ons deelden. De totale steekproef bedraagt hierdoor 8.575 deelnemers. Dataverzameling vond plaats eind december 2020.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: