Uncle Ben's

Uncle Ben’s gaat eruit

De Black Lives Matter beweging krijgt veel voor elkaar. Na kindericoon Zwarte Piet, komt ook een einde aan good old Uncle Ben’s. Eigenaar Mars veranderd de naam en het logo van de productlijn. Uncle Ben’s werd in 1943 op de markt gebracht. Sinds die tijd is veel veranderd in de maatschappij. Anno 2020 is het […]

De Black Lives Matter beweging krijgt veel voor elkaar. Na kindericoon Zwarte Piet, komt ook een einde aan good old Uncle Ben’s. Eigenaar Mars veranderd de naam en het logo van de productlijn.

Uncle Ben’s werd in 1943 op de markt gebracht. Sinds die tijd is veel veranderd in de maatschappij. Anno 2020 is het dan ook tijd om afstand te nemen van het merk. De term ‘Uncle’ werd in Zuid Amerika namelijk gebruikt om mannelijke slaven aan te duiden. Op de verpakking staat ook een blije, donkere man.

De lijn gaat verder onder de naam Ben’s. In 2021 zullen alle verpakkingen zijn aangepast. Hoe het eruit komt te zien is bij ons nog niet bekend, maar het laat zien dat ook Mars oog heeft voor de huidige maatschappelijke discussie.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: