Noorder Markt Pizzadoos

Test: Hof van Saksen – Noorder Markt Pizza (Afhaal)


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Pizza van Noorder Markt met 3 sterren.

The Good
  • Mooi groot
  • Krokante, dunne bodem
  • Goed belegd
  • 30 minuten wachttijd (buiten het hoofdseizoen)

The Bad
  • Tomatensaus is veel te zout
  • Niet voorgesneden

Op misschien wel het meest exclusieve bungalowpark van Nederland, staat een supermarkt voor genieters. Een supermarkt met een eigen bezorgservice & afhaal. De formule en de prijzen Het Hof van Saksen is een formule onder exploitatie van Landal. Hoewel Landal doorgaans een duidelijke stempel op haar Nederlandse bungalowparken heeft gedrukt, kom je hier geen Landal […]

Op misschien wel het meest exclusieve bungalowpark van Nederland, staat een supermarkt voor genieters. Een supermarkt met een eigen bezorgservice & afhaal.

De formule en de prijzen

Het Hof van Saksen is een formule onder exploitatie van Landal. Hoewel Landal doorgaans een duidelijke stempel op haar Nederlandse bungalowparken heeft gedrukt, kom je hier geen Landal formules tegen. Zelfs Landal mascotte Bollo, is nergens te bekennen. Overigens huur je hier geen bungalows, maar boerderijtjes.

De formule Noorder Markt is dan ook echt een formule van Hof van Saksen zelf. Wie de kleine supermarkt binnenloopt ziet al snel dat de bevoorrading afkomstig is van de Spar. Spar levert aan veel kleinere vakantieparken in Nederland en treffen we dan ook regelmatig aan.

Toch zie je dat Noorder Markt op een aantal zaken echt verschilt met de gemiddelde vakantiesupermarkt waar Spar hofleverancier is. Dat begint bij het assortiment. Je kunt een pakje brie voor €2 kopen, maar ook voor €13,50. Er is veel aandacht voor mooie wijnen en er staat een mooie ijsbar in de zaak. Ook qua nonfood is er veen te vinden, waarbij veel aandacht is voor items om bijzondere gerechtjes te maken tijdens je verblijf.

Afhalen of lekker laten bezorgen

Wil je het lekker gemakkelijk hebben in je boerderijtje, dan kun je bij Noordermarkt gebruik maken van de afhaal of bezorgservice. Wat je bestelt wordt voor €2,50 keurig bij jouw accommodatie bezorgd. Maar afhalen kan ook. Wij namen de proef op de som.

Noorder Markt Pizzadoos

Pizzatime!

De kids mochten kiezen. In plaats van salades en oven- of tapasschotels, werd het natuurlijk pizza. Wanneer je de Noorder Markt rond etenstijd binnenloopt, komt de geur van pizza je al tegemoet. En dan moet je nog langs de ijsbar zien te komen. Die ziet er ook echt geweldig uit.

In de folder brengt Noorder Markt ook kinderpizza’s onder de aandacht. Deze zijn er drie, waaronder de Super Mario. De Super Mario is een pizza gelijkend op de Pizza Hawaii, maar €2,50 goedkoper. Echter laat de folder niet weten hoeveel kleiner de kinderpizza’s zijn of dat deze andere bijzonderheden hebben om kinderen lekker te maken. Mijn kids (4 en 6) gaan dan ook voor de gewone Pizza.

Zonder strijd te maken of de Pizza Hawaii nou echt tot het pizzarijk mag behoren, bestelden we twee van deze zoete pizza’s. Daarnaast gingen we ook voor de Pizza Salami. De rekening bedroeg €25 en dat is best netjes voor een premium vakantiepark.

Bij de afhaal krijg je nog een keer de keuze of je de pizza wilt laten bezorgen. We bestelden op het randje van het hoogseizoen en de wachttijd zou een half uur bedragen. We bestelden om 17:45. Toen we om 18:15 terugkwamen, lagen de pizza’s keurig klaar. Achter de toonbank staan twee ovens en die leken op het moment van bestellen en afhalen, compleet gevuld. De ovens hebben een capaciteit voor 16 pizza’s in totaal. In het hoogseizoen voorspellen we dan ook iets langere wachttijden.

Thuisgekomen

Na een super korte wandeling naar onze accommodatie, liggen de pizza’s voor ons neus. Noorder Markt heeft niet bespaard op de verpakking. Keurige, eigen Pizzadozen en ook een kartonnen meeneemding (echt geen idee hoe ik het moet noemen) is keurig met het Hof van Saksen logo bedrukt. Ziet er netjes uit.

Noorder Markt Pizza Hawaii

Geen slices

Wat tegenvalt is dat de pizza’s niet voorgesneden zijn. Iets dat bij de gemiddelde pizza afhaal eigenlijk heel normaal is. Je krijgt dus de gehele schijf mee in plaats van handige bite-size slices. Een opvallende keuze van het park. Immers lijkt overal luxe en gemak voorop te staan. Van de andere kant, de mensen van Noorder Markt staan al heel dicht op elkaar en hebben duidelijk niet heel veel ruimte. Misschien is er wel de wil, maar ontbreekt het simpelweg aan ruimte.

In de boerderij is een pizzasnijder aanwezig. Deze is groot en van plastic. Dat ze niet voor een goede metalen pizzasnijder kiezen, snap ik. De snijplank is maar half zo groot als de pizza. Het is een dun, licht kromgetrokken exemplaar voor plastic. Onhandig. We kunnen dus niet anders dan de pizza’s in de doos aansnijden. De bodem is niet heel krokant, dus het is een kwestie van hard duwen en meerdere keren rollen.

Hof van Saksen Pizzasnijder

Smaken en texturen

De pizza’s vullen de doos mooi. Ik heb geen meetlat bij de hand, maar ik gok dat het 30CM pizza’s betreft. Een prima maaltijdpizza dus. Wij werkten met twee volwassenen en twee kids deze 3 pizza’s weg en zaten vol.

De pizza salami zag eruit zoals je zou verwachten. Tomatensaus, kaas en plakjes salamiworst. Creatief gezien kun je daar natuurlijk niet zoveel mee.

Over de Pizza Hawaii is duidelijk wat meer nagedacht qua presentatie. Er is gekozen voor mooie, grote plakken ham die ook lekker dun zijn. Ze worden licht crispy. Dit geeft een plezierig mondgevoel omdat ze bij het happen keurig uit elkaar vallen. Je slurpt dus niet onverwacht een plak ham weg die aan je mond is blijven hangen. Ook is gekozen voor ananaspartjes uit blik. Ananasschijven zijn natuurlijk veel authentieker, maar voegen meer vocht aan de pizza toe. Daarnaast hapt een ananasschijf minder gemakkelijk weg. Wij worden helemaal blij van de keuze voor partjes.

Qua vulling zijn beide pizza’s goed gevuld. Laten we eerlijk zijn, een pizza maken kost geen drol qua ingrediënten. Toch zien we vaak mager belegde pizza’s. Gelukkig doen ze daar hier niet aan.

De tomatensaus van een pizza is minimaal net zo belangrijk als de bodem zelf. De saus die is gebruikt is lekker dik en droog. Je proeft de tomaat en dat is iets dat we toch niet zo heel vaak tegenkomen. Is de tomatensaus van Hof van Saksen perfect, nee, dat zeker niet. Hij is namelijk ook heel zout. Bij onze pizza’s zijn de ham en salami van zichzelf ook al zout, dus dat telt al snel op. Nee, deze saus is een aanslag op de nieren. Jammer!

De bodem van de Noorder Markt pizza is lekker dun. We zien geen te donkere plekken. Ondanks de grotere hoeveelheid ingrediënten op de pizza, is de bodem nergens slap te noemen. Hoewel de bodem niet op en top te snijden is, is het mondgevoel echt dik in orde.

Conclusie: Noorder Markt Afhaal

We hebben de Noorder Markt Afhaal op Hof van Saksen getest op basis van Pizza’s, het belangrijkste deel van het assortiment. Onhandig is dat de pizza’s niet even worden voorgesneden. Ook zijn ze relatief zout van smaak. De prijs is goed, het mondgevoel ook. De grootste pluim is voor het beleggen van de pizza. Er ligt lekker veel op en ze zien er prachtig uit. Als ze niet zo zout waren, zouden we ze vaker afhalen.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: