Tefal Snack Collection SW854D snackapparaat


Peter beoordeelde namens JustForkoks de van met 4.5 sterren.

The Good
 • Veelzijdig apparaat
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Praktisch en netjes op te bergen
 • Leuk om te gebruiken

The Bad
 • Niet alle platen zitten standaard er bij

Review van een zeer veelzijdig keuken apparaat waarmee je heel veel verschillende lekkernijen zelf kunt maken in een handomdraai. Verschillende apparaten zijn niet meer nodig, vanaf nu wissel je gewoon de platen om voor een smakelijk resultaat en berg je ze na gebruik snel en netjes op.

Altijd al zelf wat meer willen doen in de keuken, maar wordt het te druk in je keuken door al die apparaten? Nou dan zijn met de Tefal snack Collection je gebeden verhoord. Want met deze keukenunit kan je door middel van uitneembare bakplaten maar liefst 12 verschillende lekkernijen zélf maken. Ja 12!!!! Hoe en wat?

Unboxing

We maken de doos open en pakken als eerste de documentatie eruit. Daarna is het tijd voor het échte werk zeg maar, want wij mannen lezen (uit onderzoek is dat gebleken) nooit eerst de handleiding. De Snack Collection krijgt standaard 4 van de 12 beschikbare bakplaten mee en die zitten in hele mooie cassettes. Deze cassettes doen mij een terug in de tijd gaan, want ze hebben wat weg van de oude videoband cassettes in de VHS tijd. Bij het openen van deze nostalgische hoezen zijn de platen te zien en die zitten erg handig en goed vast gemonteerd, maar ook gemakkelijk er uit te halen.

Dan wordt de snackmachine zelf uit de doos gehaald en ondanks zijn niet enorme voorkomen is hij erg gewichtig. Daar houd ik wel van moet ik bekennen. Op het eerste gezicht vind ik het ontwerp erg goed. De verchroomde afwerking geeft een stylevolle reflectie. Ook kunnen de verwisselbare platen eenvoudig worden verwijderd met een schuif en blijven stabiel in de houder blijven zitten. Het geeft direct een aangename feel en alles voelt zeel degelijk aan en steek dan ook gelijk maar de stekker in het stopcontact. let’s GO!

Specificaties

Vermogen 700  W
Type platen Tosti, Panini / Grill, Wafels en Poffertjes
Uitneembare platen  ja
Aantal platen 4
Plaatopbergruimte  ja
Snoeropbergruimte  ja
Anti-aanbaklaag  Ja
Aan/uit-schakelaar  ja
Indicator “klaar om te bakken”  ja
Locking latch  ja
Lights indicator  ja
Inclusief recepten  ja
Vaatwasmachinebestendig  ja
Vaatwasmachinebestendig – details Alleen platen
Kleuren Rvs en zwart

 

Eerste gebruik

De machine is binnen no time op gebruikstemperatuur, en is er dus al klaar voor terwijl ik mijn wafelmix nog sta te kloppen. Dat is dus erg prettig! Ik gebruik een eetlepel om het beslag goed te doseren op de wafel vorm, dat lukt heel aardig voor mijn gevoel, en sluit de deksel. Wat opvalt is dat deze erg warm word en je dus wel alert moet blijven dat je niet per ongeluk de deksel langdurig aanraakt.

De klep waarmee je de deksel open maakt blijft wel goed op kamertemperatuur. Na een kleine 2 minuten ga ik even spieken en doe de deksel een klein beetje omhoog en zie dat het erg goed gaat met de wafels, nog wat bleekjes, maar nog even bakken en dan is dat verholpen! En zie hier het eerste resultaat van de wafeltest mag er wezen hoor!!

 

De platen

Er zijn 12 platen beschikbaar voor de Snack collection, maar er worden er standaard 4 bijgeleverd. je kan bij aanschaf direct beginnen met het maken van Tosti’s, Wafels, Panini’s en Poffertjes. Bij Tefal hebben ze er in ieder geval voor gezorgd dat de platen voorde meest voorkomende snacks er direct al bij zitten. Wil je nog meer opties, dan kan je de overig platen op www.Tefal.nl gemakkelijk bestellen.

 

Beschikbare platen

 • Tostiplaten
 • Driehoekige tostiplaten
 • Grill-/ paniniplaten
 • Wafelplaten
 • Waferplaten
 • Hartwafelplaten
 • Bloemvormige wafelplaten
 • Gevulde wafel-platen
 • Wentelteefjesplaten
 • Mini-pannenkoekplaten
 • Donutplaten

Conclusie

Het apparaat bevalt mij heel goed. De niet allerdaagse wafels worden net zo gemakkelijk gemaakt, als de niet te mislukken Tosti’s. Over het Design is goed nagedacht en dat merk je met het in en uitnemen van de platen. Slim systeem! Ook de cassettes waar de platen in gaan is goed bedacht. Door die cassettes zijn de platen gemakkelijk, en zeker ook erg netjes op te bergen wat er voor zorgt dat de keuken opgeruimd blijft. Al met al een goed apparaat waar aan je merkt dat Tefal al jaren de toon aangeeft wat keukenapparatuur betreft.

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: