Tabasco wordt 150 jaar

Het is misschien wel de meest gemene smaakmaker uit een flesje, toch kan ik niet zonder. Tabasco. Het rode pepersapje dat menig gerecht dat beetje extra vuur geeft, wordt 150 jaar. Peperboer Edmund McIlhenny vond 150 jaar geleden het rode goedje uit en inmiddels zijn het zijn nabestaanden die het merk voortzetten. Het merk is […]

Het is misschien wel de meest gemene smaakmaker uit een flesje, toch kan ik niet zonder. Tabasco. Het rode pepersapje dat menig gerecht dat beetje extra vuur geeft, wordt 150 jaar.

Peperboer Edmund McIlhenny vond 150 jaar geleden het rode goedje uit en inmiddels zijn het zijn nabestaanden die het merk voortzetten. Het merk is zo bekend dat Tabasco in 185 landen wordt verkocht.

Het originele recept bestond uit drie ingrediënten: tabascopeper, zout en azijn. Nog steeds zijn dit de drie ingrediënten waarmee de tabasco in haar eikenhouten vat rijpt. Dat rijpingsproces duurt drie jaar! Overigens zijn die drie jaar alleen voor het rijpen van de rode pepers en het toegevoegde Avery Island zout. Wanneer dit mengsel uit het vat komt, wordt daar gedestilleerde azijn aan toegevoegd. Het hele productieproces vindt nog altijd plaats in Mexico, in de provincie Tabasco.

Natuurlijk heeft de familie een leuk filmpje gemaakt om de verjaardag van Tabasco te vieren, maar laten wij nou weten dat How It’s Made er ook een hele leuke aflevering over heeft gemaakt ;-).

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: