Smaaktest: Dreugworst

Afgelopen maandag waren we voor de Culi Perslunch in Amsterdam. Daar ontmoette ik Ivo van Dijk, een afstudeerder die een wel heel leuk product op de markt zet. Namelijk de Dreugworst met de slogan ‘Het zal onze worst wezen’ Zeugen, niet voor de grill Bij dreugworst doen ze duidelijk veel anders. Voor de droge worsten […]

Afgelopen maandag waren we voor de Culi Perslunch in Amsterdam. Daar ontmoette ik Ivo van Dijk, een afstudeerder die een wel heel leuk product op de markt zet. Namelijk de Dreugworst met de slogan ‘Het zal onze worst wezen’

Zeugen, niet voor de grill

Bij dreugworst doen ze duidelijk veel anders. Voor de droge worsten die ze hier maken, kunnen ze zeugen kopen die voor varkensboeren niet meer interessant zijn na een aantal maal biggen te hebben geworpen. Het vlees is niet meer geschikt voor de grill, maar wel voor de worst. Normaal worden deze tegen dumpprijzen verhandeld, maar Dreug betaalt fors meer voor de zeug. Onder één voorwaarde. Elke euro meer moet de boer steken in het verduurzamen van de varkenshouderij.

Dreug Paprika & Peper

De meest pittige variant die ik thuis heb mogen proeven, is de Dreug Paprika & Peper. En eigenlijk is het vooral een licht pepertje dat we proeven. Het is dus geen pittige worst geworden, maar vooral een allemansvriendje. De paprika is wel duidelijk aanwezig. Zowel qua kleur als qua smaak. Dit maakt deze worst stiekem ook heel prettig voor een dipje (Tip!).

Dreug Knoflook

Voor liefhebbers van knoflook, zal de Dreug Knoflook zeker aan te raden zijn. Je ruikt de knoflook amper wanneer het worstje voor je ligt. Maar wanneer je er op kauwt, komt de fijne smaak van lichtzoetige knoflook vrij. Jep, prima op smaak.

Dreug Naturel

En dan de worst die de basis vormt voor alles; de Dreug Naturel. Deze worst smaakt eigenlijk precies zoals je een droge worst verwacht. Totaal geen verrassingen. Eigenlijk zoals het hoort.

Beschikbaarheid

Dreug is nog op zoek naar nieuwe verkooppunten, maar menig delicatessenzaak heeft de worst op voorraad. Let wel, een aantal zaken laat de worst nog verder drogen voor deze in het schap gaat. Wij hebben de variant geproefd die rechtstreeks door Dreug wordt geleverd en die is wat ons betreft Dreug genoeg.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: