Review: Wagyus.nl Sucade


Bas beoordeelde namens JustForkoks de Sucade van Waygus.nl met 4.5 sterren.

The Good
  • Ondergewaardeerd
  • Mals
  • Marmering

The Bad
  • Geen

Wagyus.nl levert nu van eigen bodem het mythische Japanse Wagyu vlees. Benieuwd naar onze ervaring? lees dan snel verder!

Lekker eten staat hier natuurlijk hoog in het vaandel, en eerlijk is eerlijk bovenaan staat gewoon vlees! Wagyus.nl stuurde ons hun sucade op en wij gingen eens ouderwets aan de bak!

Wagyus.nl

Wagyu het mythische vlees uit Japan nu ook gewoon verkrijgbaar in het kleine Nederland en om nog wat specifieker te zijn uit Esch (vlakbij Vught). Hier kwamen Judith en Frank van de Ven op het briljante idee om een echte Nederlandse wagyu boerderij te starten.

Wagyu is een zeer bijzonder runderras dat eeuwen lang exclusief in Japan werd gefokt en (gek genoeg) bijna niet werd gegeten. Vroeger was er religieus gezien een verbod op het eten van vlees. De Japanners gebruikten het wagyu rund vooral voor de akker- en mijnbouw voor hun uithoudingsvermogen en spierkracht. Het was één van de weinige dieren dat zich staande kon houden in het bijzondere landschap van Japan, daardoor werd dit rund sterker en sterker.

Doordat op enig moment de runderen wel aan het keizerlijke hof werden gegeten kregen deze runderen een voorkeursbehandeling. Super kwaliteit voer, massages!! En zelfs bier zorgde voor een fantastische delicatesse.

Halsebroek Wagyus

Judith en Frank van de Ven verkopen het 100% volbloed Wagyu vlees vanuit hun boerderij aan particulieren en restaurants. Op bestelling kan je het vlees kopen, maar ook kun je Iedere zaterdag bij hun winkel terecht die van 13.00 tot 17.00 uur geopend is. Op hun Facebook pagina kun je aanbiedingen en speciale openingstijden in de gaten houden. Je kunt Frank en Judith telefonisch bereiken of per mail, om hiervoor een afspraak te maken. Al het Wagyu is zeer populair bij horecagelegenheden, maar er zijn ook portiegroottes die geschikt zijn voor gezinsconsumptie. Allemaal zorgvuldig verpakt en diepgevroren.

Wagyu Sucade

Het kenmerk van het vlees van de Wagyu runderen is de zichtbare marmering, dat vele malen groter is dan bij andere runderrassen. De marmering, of de vetadertjes die door het spierweefsel lopen geven aan dat het vlees mals en een specifieke smaak heeft.

Sucade is in Nederland een behoorlijk ondergewaardeerd stuk vlees. Wij gebruiken dit voornamelijk in stoofpotten als het bekende draadjesvlees. Maar wist je dat in de USA de sucade (flat iron steak) heel hoog op de lijstjes staat van lekkerste vlees? Wij gingen dan ook geen stoofvlees maken maar een heerlijke sucade steak!

Bereiding

Zelf ben ik niet zo van de tierelantijntjes aan mijn vlees dus een flinke dot grof zeezout en wat peper en hop de pan in! Op hoog vuur met voldoende boter schroeien we de sucade eerst lekker dicht. Streef kerntemperatuur is in dit geval rond de 55 graden en we steken de thermometer dan ook in de heerlijke stukken vlees. Niet te vaak draaien natuurlijk in principe is een keer draaien voldoende.Na een paar minuten geeft de thermometer groen licht en kunnen de sucades uit de pan. Even een paar minuten laten rusten en dan plate up!

De smaak van de sucade is erg goed, lekker mals en zacht door de marmering in het vlees. De wagyu heeft een wat meer uitgesproken smaak dan bijvoorbeeld gewone biefstuk. De sucade heeft een sterke vlees smaak is daarom wat ons betreft favoriet.

Zelf wagyu kopen?

Ben je zelf ook nieuwsgierig geworden naar dit exclusieve vleessoort?  dan raad ik je aan eventjes op de site van Halsebroek Wagyus te kijken. Bestel eens wat of, als je in de buurt bent, loop eens langs op een zaterdag. Het zal je absoluut niet teleurstellen!

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: