Tenneker Gas Level Indicator

Review: Tenneker Gas Level Indicator (Hornbach)


Roelof van Doorn beoordeelde namens JustForkoks de Gas Level Indicator van Tenneker met 0.5 sterren.

The Good
  • Compact
  • Eenvoudig te plaatsen

The Bad
  • Amper af te lezen
  • Pas nauwkeurig na 10 minuten gebruik

Wie de Radar Kamado test op TV heeft gezien, weet dat Hornback enorm hoog scoorde met de kwaliteit van haar kamado. Hornback verkoopt ook BBQ accessoires van Tenneker. Wij kochten er de Tenneker Gas Level Indicator. De Tenneker Gas Level Indicator is een magnetische plaat die op de gasfles wordt geplaatst. Deze moet dan aangeven […]

Wie de Radar Kamado test op TV heeft gezien, weet dat Hornback enorm hoog scoorde met de kwaliteit van haar kamado. Hornback verkoopt ook BBQ accessoires van Tenneker. Wij kochten er de Tenneker Gas Level Indicator.

De Tenneker Gas Level Indicator is een magnetische plaat die op de gasfles wordt geplaatst. Deze moet dan aangeven hoe vol de fles nog is. Wanneer je de handleiding leest, lees je al meteen dat de meter dit niet kan laten zien voordat de fles 10 minuten in gebruik is.

Gasflessen koelen af tijdens gebruik, dus het lijkt erop dat de indicator reageert op de temperatuur voor de fles. Een opvallende keuze gezien de omgevingstemperatuur dan ook invloed gaat hebben.

Tenneker Gas Level Indicator

Voor de correcte plaatsing, moet je de meter op de onderste helft van de gasfles plaatsen. Dit hebben wij gedaan op een ongeveer half lege fles.

Op de foto zie je het resultaat van ongeveer een uurtje grillen. Alleen het laatste regeltje (rechts) is iets zichtbaar. Bovendien mist het aan bedrukking die aangeeft wat de blokjes zouden moeten betekenen.

Alternatieve namen

Andere winkels verkopen ditzelfde product onder een andere naam. Bij Obelink heet dit de Bo-Camp Gaslevel Indicator.

Conclusie: Tenneker Gas Level Indicator

Onze conclusie; de Tenneker Gas Level Indicator is een typisch product dat meteen na aankoop de prullenbak in gaat. Het aflezen van de status van de gasfles is buitengewoon onduidelijk en onbetrouwbaar. Bovendien is het zeer onhandig dat een gasfles minimaal 10 minuten in gebruik moet zijn. Je kunt deze accessoires dus niet gebruiken om je gasvoorraad over meerdere flessen tegelijk te pijlen. Daarnaast is er uiteraard geen ondersteuning voor plastic gasflessen.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: