Review: Sweet Smoked Spareribs (Beef & Steak)


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Sweet Smoked Spareribs van Beef & Steak met 4.5 sterren.

The Good
  • Dikbevleesde ribben
  • Snel klaar door voorgaring in rookoven
  • Licht zoet & Licht pikant
  • Heerlijk mals

The Bad
  • Geen

Met spareribs kan je alle kanten op; zoet, pittig, snel of low & slow, rund of varken. Allemaal lekker. Deze week gingen we samen met Beef & Steak de test aan met hun Sweet Smoked Spareribs. Zoete, voorgegaarde ribben die binnen twintig minuutjes al een feest op tafel verzorgen. Barbecueën is heerlijk, ontspannend en een […]

Met spareribs kan je alle kanten op; zoet, pittig, snel of low & slow, rund of varken. Allemaal lekker. Deze week gingen we samen met Beef & Steak de test aan met hun Sweet Smoked Spareribs. Zoete, voorgegaarde ribben die binnen twintig minuutjes al een feest op tafel verzorgen.

Barbecueën is heerlijk, ontspannend en een echte activiteit voor deze warme lentedagen. Maar, niet iedereen heeft de zin, de tijd of de mogelijkheid om spareribs te marineren en zes uur te bereiden op de BBQ. Daarom heeft Beef & Steak een geweldige voorgegaard product dat jou heel wat tijd scheelt, maar een verrukkelijk eindresultaat biedt!

Sweet Smoked Spareribs

De Sweet Smoked Spareribs van Beefensteak.nl zijn dikbevleesde varken spareribs die al in een rookoven voorgegaard zijn. Door het hogere vetgehalte van het vlees (in vergelijking met rund) zijn ze heerlijk mals en hebben ze een geweldige bite. Daarbij komt de lekkere rooksmaak dankzij hun rookoven. Beef & Steak heeft gekozen voor heerlijke zoete, licht pittige kruiden en marinade die de spareribs ongelooflijk lekker maken.

Bereiding

Wij hebben de Sweet Smoked Spareribs op twee verschillende manieren klaargemaakt deze week. De eerste variant was op de BBQ. We gebruikten hiervoor de Berghoff Kamado die we eerst lekker op temperatuur hebben gestookt op houtskool. Je kunt kiezen om de spareribs binnen tien minuutjes lekker op temperatuur te grillen of om de BBQ af te dekken met de pizzasteen om ze iets langzamer klaar te maken. Kies je voor de snelle variant, (200-250 graden) dan blijven ze lekker sappig van binnen en krokant aan de buitenkant. Kies je voor de langzamere manier (100 graden), dan kun je ze rustig een uurtje of anderhalf laten liggen. Ze zijn dan extra rokerig, wat erg lekker is. Ze vallen dan wat makkelijker van het bot, maar zijn wel iets droger. Kies je eigen favoriet, beide manieren zijn erg lekker.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De tweede manier om deze jongens snel op tafel te krijgen is in de oven. We hebben de hetelucht oven voorverwarmd op 200 graden en daarna met de bovenste grillstand op 220 graden twintig minuutjes aangezet. Omdat de Sweet Smoked Spareribs van Beef & Steak al redelijk pittig van zichzelf zijn heb ik beide kanten van de spareribs ingesmeerd met een mengseltje van zoete ketjap en honing. Dit bleef lekker sudderen op de bovenkant van de ribs waardoor ze extra sappig uit de oven kwamen. Erg lekker.

Conclusie

De Sweet Smoked Spareribs van Beefensteak.nl zijn ideaal voor een feestje, een maaltijd met kinderen of wanneer je eventjes wat sneller wilt werken en toch die heerlijke malse, rokerige ribs op tafel wilt. De marinade is licht zoet, licht pikant. Dankzij de voorgegaarde bereiding in de rookoven smaken de ribs zowel vanuit de oven of de BBQ als zelf gegaard. Een heerlijke, snellere manier om toch te genieten van de authentieke sparerib smaak en eetplezier.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Beschikbaarheid

De Sweet Smoked Spareribs zijn diepgevroren geleverd in strengen van 900 gram voor € 13,95. Online verkrijgbaar bij Beef & en Steak via deze link. 

 

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: