Review: Stojo Pocket Cup – Inklapbare reisbeker


Rajesh beoordeelde namens JustForkoks de Pocket Cup van Stojo met 4 sterren.

The Good
  • Inklapbaar
  • Stevig
  • Handig formaat

The Bad
  • Warmtebescherming werkt beperkt
  • Staat niet bijzonder stabiel

De Stojo Pocket Cup is een inklapbare reisbeker. Lekvrij en van food grade silicoon vervaardigd. Klonk ons wel als een leuke praktische oplossing om even een kijkje naar te nemen. Algemene info Verkrijgbaar in vier formaten; 236, 355, 473, en 709 ml (resp. 8, 12, 16 en 24 Oz/ounces) en verschillende kleuren Luchtdicht en lekvrij […]

De Stojo Pocket Cup is een inklapbare reisbeker. Lekvrij en van food grade silicoon vervaardigd. Klonk ons wel als een leuke praktische oplossing om even een kijkje naar te nemen.

Algemene info

  • Verkrijgbaar in vier formaten; 236, 355, 473, en 709 ml (resp. 8, 12, 16 en 24 Oz/ounces) en verschillende kleuren
  • Luchtdicht en lekvrij
  • Vaatwasser- en magnetronbestendig
  • Siliconen beker, polypropenen deksel
  • LFGB-gecertificeerd, geen ftalaten, lood- of lijmelementen

Gebruik

Ons testproces was een simpele gebruikservaring met warme en koude dranken. Stojo stuurde ons twee formaten, de 366 en 473 ml-variant.

Lekvrij

Bij het eerste gebruik hebben we uiteraard de bekers even onderste boven gehouden om de lekvrijheid te testen, wat geen enkel probleem bleek. Wanneer we met wat kracht knepen vloeide de koffie er alsnog uit. Geen groot probleem uiteraard. Wel dien je als gebruiker erop te letten dat het deksel stevig en goed op de beker geschroefd wordt. Het is vrij makkelijk om het deksel er verkeerd op te schroeven waardoor de lekvrije kwaliteiten er niet meer zijn.

De twee grootste formaten worden geleverd met een rietje welke vervaardigd is van hetzelfde siliconen materiaal.  Door de goede aansluiting lekt de beker niet langs het rietje.

Warmte

Wel merkten we dat de beker aardig wat van de warmte door geeft. Kokend hete thee of koffie vergt dat je even dient te wachten voordat je de beker in de hand neemt. De isolatiering werkt daar gewoonweg niet afdoende voor. Het lijkt er sowieso op dat de functie van de ‘heat sleeve’ vooral bedoeld is voor de stabiliteit van de beker die door de siliconen bouw meer als een soort zak aanvoelt, zeker wanneer de beker gevuld is met iets warms.

Dat de temperatuur zo duidelijk merkbaar is, zegt ook iets over de isolatie; de beker houdt de inhoud niet bijzonder lang warm. In dit opzicht presteert de beker misschien nog wel beter dan de gemiddelde afsluitbare wegwerpbeker, maar groot is het verschil niet.

Inklappen

Inklappen kan een beetje een geklooi zijn. Het is geen kwestie van het indrukken van de beker; de boel heeft wat hulp nodig om op de juiste plek in te klappen. Uiteindelijk  moet het iedereen wel in een paar seconden lukken. Het uiteindelijk ingeklapte formaat is makkelijk in iedere koffer of ‘man bag’ weg te stoppen.

Bouwkwaliteit en materiaalkeuze

Na een paar weken gebruik vertonen de bekers amper gebruikssporen. De stevige polypropenen deksel krast pas wanneer we deze onderwerpen aan onredelijke omstandigheden. De beker is bestand tegen wassen in de vaatwasser en gebruik in de magnetron. In het begin merkten we wat materiaalgeur, maar na een tijd verdween dit.

Door de siliconen bouw staat de beker niet bijzonder stabiel. Het is niet zo erg dat we het als een probleem hebben ervaren, maar er is niet veel voor nodig om de beker om te stoten. In combinatie met een diepere bekerhouder is de beker altijd makkelijk te plaatsen. Gebruik je de niet al te diepe bekeruitsparingen die je wel eens in de klep van een handschoenenkastje vindt, is het een beetje uitkijken.

Conclusie

We hebben de Stojo Pocket Cup ervaren als een prima reisbeker. Het inklapmechanisme werkt naar behoren, de beker lekt niet en het lijkt erop dat deze een aardige tijd mee zal gaan. Dat de beker gewoon in de magnetron en vaatwasser gebruikt kan worden is een dikke plus. Nadelen zijn de beperkte stabiliteit en dat we graag hadden gezien dat de isolatiering daadwerkelijk de mogelijkheid had geboden zeer hete bekers vast te houden.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: