Review: Piral terracotta stoofschaal


Bas beoordeelde namens JustForkoks de Stoofschaal van Piral met 4 sterren.

The Good
  • Groot
  • Mooi afgewerkt
  • Goede warmteverdeling

The Bad

Low and slow, helemaal hip natuurlijk, maar eerlijk is eerlijk je oma deed dit ook al! En met de Piral stoofschaal kan jij dit nu ook. Voorwoord: Al ruim 140 jaar maakt Piral terracotta schalen, pannen en stoofschalen dus ze weten ondertussen wel hoe dat moet. Wij kregen opgestuurd de ratatouille versie. Een grote zeer […]

Low and slow, helemaal hip natuurlijk, maar eerlijk is eerlijk je oma deed dit ook al! En met de Piral stoofschaal kan jij dit nu ook.

Voorwoord:

Al ruim 140 jaar maakt Piral terracotta schalen, pannen en stoofschalen dus ze weten ondertussen wel hoe dat moet. Wij kregen opgestuurd de ratatouille versie. Een grote zeer net afgewerkte schaal. De stoofschaal is multifunctioneel: hij is niet alleen geschikt voor op het vuur, maar ook voor in de oven of in de magnetron. Door het natuurlijke terracotta materiaal waarvan het gemaakt is, wordt de warmte in de schaal gelijkmatig verdeeld, waardoor je jouw stoofschotel langzaam, maar perfect kan bereiden

Voorbereiding:

Er hoeft niet veel gedaan te worden om deze schaal in gebruik te nemen. Wel moet je er zoals alle goede dingen even op wachten. Je moet namelijk de pan twaalf uur lang in warm water laten liggen voor het eerste gebruik. Het terracotta word hierdoor goed gezet en zo ontstaan er geen scheuren.

 

Cooking:

Wat ga je dan maken in zo een toffe schaal….juist draadjesvlees! We nemen dus hele mooie runderlappen, knoflook, ui, tomaat en een stevige bouillon. Dit alles gaat de stoofschaal in en op een laag vuurtje sudderen. Door de goede warmteverspreiding is het resultaat ouderwetsch lekker. Draadjesvlees zoals je oma dit maakte! Low en slow is helemaal in en deze schaal is hiervoor uitstekend geschikt.

Conclusie:

De Piral stoofschaal is een super toffe aanvulling op elke keuken. Het langzaam garen van runderlappen is natuurlijk een classic, maar deze schaal is heel veelzijdig.
Een mooie, grote en kwalitatief goed afgewerkte schaal voor een redelijk prijs. Niet te lang wachten wij zeggen kopen!

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: