Review: Philips Stayfresh Vacuum Blender HR3756/00


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de HR3756/00 van Philips met 5 sterren.

The Good
  • Nieuwe manier om voedsel langer houdbaar te maken
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Niet té lawaaierig
  • Erg mooi ontwerp

The Bad

Gezond het nieuwe jaar in, of gewoon een heel mooi soepie vroeg voorbereiden voor de kerst? Dan gebruik je de Philips Stayfresh Vacuum Blender HR3756/00. Een blender die zorgt dat ingrediënten minder snel oxideren. Unboxing In de doos van de Philips Stayfresh Vacuum Blender HR3756/00 vinden we de blender met een grote kan, documentatie en […]

Gezond het nieuwe jaar in, of gewoon een heel mooi soepie vroeg voorbereiden voor de kerst? Dan gebruik je de Philips Stayfresh Vacuum Blender HR3756/00. Een blender die zorgt dat ingrediënten minder snel oxideren.

Unboxing

In de doos van de Philips Stayfresh Vacuum Blender HR3756/00 vinden we de blender met een grote kan, documentatie en een receptenboekje. Dat laatste is wel slim van Philips. Met vacuüm blenden lijkt het alsof je op een andere manier moet blenden, maar in de praktijk valt dat wel mee. Het receptenboekje is er vooral om wat drempelvrees weg te halen. Tenslotte krijg je nog twee beters om jouw shakes en andere creaties in te bewaren.

Design

Philips is heel goed met plastics, maar deze blender is premium. Dus hebben ze een mooie, geborsteld aluminium behuizing voor de motorunit gemaakt. Ook de LED’s rond de modus selectie zien er mooi uit in het wit en het zijn er lekker veel. Geen besparingen hier. Tenslotte zijn ook de knoppen op de selectiering netjes vormgegeven. Top!

Ook de shake bekers die je bij de machine krijgt, zien er gewoon netjes uit. Mooie plastics, goede sluitingen. Gemaakt om lang mee te gaan.

Werking

Met de Philips Stayfresh Vacuum Blender HR3756/00 kun je op twee manieren jouw creatie blenden. Met en zonder vacuüm. Dus ouderwets of slim. Waarom slim?

Dat heeft alles te maken met hoe voedsel bederft. Een normale blender slaat namelijk zuurstof door de ingrediënten in. Veel fruitsoorten zijn zeer gevoelig voor blootstelling aan zuurstof. Denk aan een appel waarvan het schilletje is beschadigd. Deze wordt al snel bruin. Een appel in de blender beschadigd natuurlijk compleet. Daarom moet je een shake normaal vrij vlot drinken of op zijn minst meteen goed koelen om hem langer houdbaar te maken.

Door de blender kan eerst vacuüm te trekken, haalt de machine zoveel mogelijk zuurstof weg. Let wel, zoveel mogelijk. Het is geen laboratorium apparatuur, maar het verschil is wel heel duidelijk. Wanneer de blender nu aan het werk gaat, komen ingrediënten nauwelijks in aanraking met zuurstof. Hoewel je wel bubbels ziet in jouw mengsel, zakt het geheel meteen in wanneer je het vacuüm verbreekt. Jouw creatie zakt dan zo’n 10-15% in volume in. Hou daar een beetje rekening mee 😉

Philips bouwt natuurlijk al jaren blenders en heeft veel ervaring opgedaan. De vorm van het mes is dan ook heel bepalend om te zorgen dat ingrediënten goed mengen. Gelukkig werkt dit ProBlend 3D mes echt prima. Bovendien is het gemakkelijk schoon te houden, maar daar kom ik later op terug.

Qua geluidsproductie is dit een blender als zovelen. Niet enorm hard, maar zeker niet stil. Met een vermogen van 1400 Watt en een snelheid van 3.500RPM kun je zelfs avocadopitten verwerken, al heeft hij daar wel iets langer voor nodig dan andere Philips high speed blenders.

Smaakverschil

Waarom zou niet de blender gebruiken zonder iedere keer vacuüm te trekken? Omdat zuurstof ook een positieve werking heeft. En die wetenschap gaat al heel ver terug, naar de tijd van de Arabieren. Is het weleens opgevallen dat die bij het serveren van thee, de thee heel hoog boven het kopje uitschenken? Het theewater krijgt zo meer contact met zuurstof. De ingrediënten oxideren en worden smaakvoller. Dat geldt ook voor shakes. Hoe meer zuurstof, hoe meer smaak. Ga je iets dus meteen opmaken, kun je beter zonder vacuüm blenden. Dan is de smaak beter.

Smaakt een blend met vacuüm dan flauwtjes? Nee, dat ook niet. Het gaat hier echt om smaak nuances. En wanneer je iets langer vers wilt houden, neem je dat op de koop toe. Bovendien kun je het met de meegeleverde bekers gemakkelijk oplossen. Simpelweg, door jouw blend even te schudden voor gebruik. Dat is mijn ervaring in ieder geval.

Schoonmaken

Schoonmaken is erg gemakkelijk met de blender. Het ProBlend 3D mes draai je met gemak uit de kan waarna je alles schoon kunt borstelen. Ben je lui, zoals ik, laat je hem even draaien met wat handwarm water en een druppeltje dreft. Dan heb je het gros van de viezigheid wel uit de blender. Top!

Conclusie: Philips Stayfresh Vacuum Blender HR3756/00

Met de Philips Stayfresh Vacuum Blender HR3756/00 zet Philips duidelijk even wat anders in de keuken. Het gebruik van vacuum technologie is een briljantje manier waarop het merk zich kan onderscheiden van de concurrentie. Bovendien is de afwerking hoogwaardig. Een sieraad op het keukenblad.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: