Review: Nomadiq BBQ


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de BBQ van Nomadiq met 5 sterren.

The Good
  • Zeer gemakkelijk mee te nemen
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Groot grilloppervlak
  • Gemakkelijk schoon te maken

The Bad
  • Gasslang is wat lastig mee te nemen en ook de gasfles moet los mee.

Hoe maak je een ultracompacte BBQ met toch een zo groot mogelijk oppervlak en twee warmtezones? De Nederlanders achter de Nomadiq BBQ kwamen met een toch wel heel slim ontwerp. Unboxing Maar het begint al bij de bijzondere verpakking van de Nomadiq. De compacte BBQ komt binnen in een enorme case van zwart piepschuim. Wanneer […]

Hoe maak je een ultracompacte BBQ met toch een zo groot mogelijk oppervlak en twee warmtezones? De Nederlanders achter de Nomadiq BBQ kwamen met een toch wel heel slim ontwerp.

Unboxing

Maar het begint al bij de bijzondere verpakking van de Nomadiq. De compacte BBQ komt binnen in een enorme case van zwart piepschuim. Wanneer we hem openen, ligt de BBQ er prachtig in, net als de speciale gasslang, draagriem en documentatie. Op de doos zat een grote envelop met een speciale reistas om de BBQ te beschermen. Alles ziet er tip-top uit.

Design

Qua design hebben de heren goed werk verricht. De BBQ is één grote koffer, die zich als een vlinder openvouwt. Hierdoor krijg je een relatief groot oppervlak voor zo’n kleine gas BBQ. Beide kanten hebben een eigen brander en een eigen gasregelaar. Hierdoor kun je gemakkelijk twee zones aansturen qua warmte.

De twee helften vergrendelen met grote knoppen aan beide kanten. Zowel bij het meenemen, als bij het gebruik. Bij het meenemen vergrendelt de positie van de voet, de BBQ ook nog een keer. Er is dan ook veel oog voor veiligheid bij het ontwerp van de Nomadiq BBQ.

Ook de voet is goed uitgedacht en biedt een goede stabiliteit voor de Nomadiq BBQ. In de voet kun je ook twee lekbakjes leggen. Het overtollig vet valt dan vanuit de grill, direct in de bakjes.

De gasaansluitingen zitten aan de achterkant. Het zijn er twee. Deze sluit je met een speciale Y-vormige gasslang en bijbehorende drukregelaar aan op een gaspatroon. Hier in Nederland worden vooral de patronen van Cadac verkocht voor zo’n 6 a 7 euro. Ook deze zijn lekker compact ten opzichte van een gasfles. Ons advies is wel altijd om twee patronen bij je te hebben. Dan kun je bij een lege patroon toch door grillen.

Waarschuwing: Berg de vakjes niet op onder de roosters van de Nomadiq BBQ. Jawel, dit hebben wij gedaan. Doordat ze zwart zijn, vallen ze niet op. Wij staken de Nomadiq aan met de bakjes erin waardoor deze zijn gesmolten. Dat was wel een beetje dom van ons. Berg ze dus op onder de elastische band die om de meegeleverde tas heen zit, om te voorkomen dat jou dit ook overkomt 😉

Grill ervaring

De grill ervaring op de Nomadiq BBQ is best goed. Dat wil zeggen, je moet een beetje opletten met je vleeskeuze. Van Beef & Steak hebben we een fantastisch testpakket ontvangen. Maar de burgers die erin zitten krijgt de Nomadiq met moeite gaat omdat ze ruim 2CM dik zijn. Ook de grillworst is echt een uitdaging. Met een klein beetje wind raakt deze gril haar warmte immers snel kwijt. Let wel, dit is normaal in deze categorie BBQ’s.

De oplossing is simpel. Gebruik dun vlees. Zeg maar het vlees dat je normaal voor een gourmet stel zou kopen. Dat is gewoon erg prettig grillen. Dus koop een kipfilet, een mooie biefstuk van Beef & Steak of een ander stuk vlees en snij er plakjes van. Dan heb je gewoon een topervaring. Overigens hebben we er met 10 man van gegeten. Dat beviel echt prima.

Schoonmaken van de Nomadiq BBQ

Het schoonmaakgemak van deze BBQ ligt erg hoog. De grillroosters kunnen in theorie gewoon in de vaatwasser. Beter is een sopje, maar ze kwamen bij ons dus prima uit de vaatwasser. Ook de vetbakjes kunnen erin. Geen enkel probleem. Maar, spoel die eerst even af. Anders moet je wel heel veel zeep gebruiken om de vaat schoon te krijgen. De BBQ zelf maak je schoon met een sopje. Natte doen er doorheen trekken en klaar. Simpel!

Conclusie Nomadiq BBQ

Op 12-05-2019 hebben we onze review mogen updaten. We hebben de versie mogen testen die daadwerkelijk in de winkel ligt. Alle eerder beschreven pijnpunten zijn opgelost. Daarmee is de Nomadiq BBQ een 5-sterren BBQ geworden. Hij is gemakkelijk schoon te maken, gemakkelijk mee te nemen, gemakkelijk te regelen, heeft een enorm grilloppervlak, is energiezuinig en… zeer veilig. Hierdoor kun je de BBQ zowel op de plastic campingtafel, als op de boot gebruiken. Dit is gewoon een echt slim stukje Dutch Design. Wij worden hier vrolijk van en we denken dat jij hier ook vrolijk van gaat worden.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: