Masterclass Dips Cover

Review: Masterclass Dips (Ramon Brugman)


Arjan beoordeelde namens JustForkoks het boek Masterclass Dips met 5 sterren.

The Good
  • Erg goed qua indeling
  • Duidelijke recepten
  • Gemakkelijke bereidingen

The Bad

Of het nou BBQ seizoen is, of dat we ons klaarmaken voor het kerstmaal. Menig gerecht wordt leuker met een lekkere dip. Kok Ramon Brugman snapt het en introduceerde dit jaar de Masterclass Dips via Carrera Culinair. Masterclass Series Je herkent de Masterclass Series meteen. Keurig gebonden kookboeken van vooraanstaande chefs. Niet al te groot […]

Of het nou BBQ seizoen is, of dat we ons klaarmaken voor het kerstmaal. Menig gerecht wordt leuker met een lekkere dip. Kok Ramon Brugman snapt het en introduceerde dit jaar de Masterclass Dips via Carrera Culinair.

Masterclass Series

Je herkent de Masterclass Series meteen. Keurig gebonden kookboeken van vooraanstaande chefs. Niet al te groot waardoor je ze gemakkelijk in de keuken legt. Ideaal.

Masterclass Dips Cover

Ramon Brugman

Eerder dit jaar, mocht ik Ramon al even ontmoeten in Amsterdam. De chef had daar een aantal van zijn dips bereidt. Dips die zondermeer uitdagen en verrassen. Met ingrediënten waar ik zelf niet meteen aan zou denken in een dip.

Opbouw

Na het dankwoord, belicht Ramon in totaal 21 landen. Bij ieder land trapt Ramon af met wat simpel te maken dippers. Laten we eerslijk zijn, je moet iets hebben om die dip mee naar binnen te werken. Die dippers horen ook allemaal bij het land en zijn doorgaans gemakkelijk zelf te maken.

De ingrediënten die Ramon gebruikt zijn doorgaans goed te vinden in de Nederlandse supermarkten. De recepturen zelf zijn relatief eenvoudig. Het gros is in zo’n 10 minuten zelf te maken.

Masterclass Dips Receptenpagina

Conclusie: Masterclass Dips

Het kookboek Masterclass Dips is een gemakkelijk boek voor iedereen die op tafel naar wat meer variantie zoekt. Door de indeling per land, zijn dips vrij gemakkelijk te matchen aan andere gerechten die ter tafel komen. Een must-have!

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: