Review: de Marley Spoon Maaltijdbox


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Maaltijdbox van Marley Spoon met 4 sterren.

The Good
  • Enorm veel keuze (nooit hetzelfde)
  • Duurzame en lokale ingredienten
  • Duidelijke en uitgebreide beschrijving
  • Levering wanneer jij wilt

The Bad
  • Geen

Je bent het zat om iedere week steeds weer gerechten te verzinnen voor jou en je gezin. Je wilt wel lekker en duurzaam, maar het bedenken en shoppen komt je de neus uit. Hier is het antwoord: de Marley Spoon Maaltijdbox!

Marley Spoon: dat lepel je met liefde naar binnen! Een beetje kort door de bocht natuurlijk, maar met liefde gaat bij ons nu eenmaal door de maag! JFK ging daarom aan de slag met het maaltijdpakket van Marley Spoon. Lees hier de review.

Marley Spoon is dé naam voor de duurzame maaltijdbox. Een van oorsprong Duits bedrijf dat behalve de gezinsmaaltijden kant en klaar (om te koken) in een doos afleveren, nu ook fruitboxen én sinds kort de kerstbox aanbieden! Maar daar over later meer.

Marley Spoon

Marley Spoon werd in 2014 opgericht door twee heren. Fabian Siegel, een ervaren ondernemer die eerder een bedrijf in online eten bestellen groot maakte en Till Neatby, managing directeur van een consultancy bedrijf in, hoe kan het ook anders: eten! Marley Spoon levert vandaag de dag in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Australië en de Verenigde Staten. De focus van Marley Spoon in vergelijking met andere ‘maaltijdbox bedrijven’ ligt op lokaal, biologisch, versheid en kwaliteit.

Bestellen

Wat is je eerst moeten weten. De Marley Spoon maaltijdbox is verkrijgbaar in een medium en een grote variant. Beschikbaar voor twee tot vier gerechten per week. Klanten kunnen wekelijks uit tien recepten kiezen, afgestemd op persoonlijke voorkeur. Deze gerechten worden iedere keer gewisseld zodat je nooit twee keer het zelfde eet in een hele lange periode.  Marley Spoon bezorgt thuis, met een uitgeschreven recept met bijpassende foto’s die je ook online (in jouw account) terug kunt kijken.

Alle gerechten zijn flink wat dagen houdbaar na levering, dus als het een keerje niet past om te koken kun je rustig wat dagen overslaan. Al is natuurlijk hoe verser, hoe lekkerder.

Wat je ook moet weten is dat je geen keukenprins hoeft te zijn om de gerechten te maken. Marley Spoon is wel iets ingewikkelder dan de Allerhande van AH of de Hello Fresh, maar alsnog kun je zeer goed met de beschrijving uit de voeten. Het scheelt natuurlijk enorm dat alles in de juiste hoeveelheid wordt aangeleverd, zodat je thuis niet moet gaan wegen.

Ontvangen

Het fijne van een maaltijdbox in het algemeen is dat je niet hoeft te shoppen. Daarbij blinkt Marley Spoon uit doordat je zelf kunt aangeven op welke dag en op welk tijdstip jij jouw box wilt ontvangen. Natuurlijk moet je er wel een keer voor gaan zitten. Je keuze maken in de gerechten, die je tot 8 weken vooruit kunt plannen en kunt koken wanneer het jou uitkomt.

Bereiden

De maaltijdbox zit om te beginnen al in een mooie papieren, stevige zak. De gerechten zijn allemaal per stuk verpakt en de recepten met handleiding zitten in een luxe map. Stapsgewijs ga je met behulp van tekst, uitleg en bijpassende foto’s aan de slag. Afhankelijk van het gerecht is er een bijpassende bereidingswijze.

Ik ging aan de slag met de Hollandse gehaktballen met mosterdroomsaus & herfstgroenten, waarvoor een bereidingswijze van ongeveer 40 minuten stond. Marley Spoon stuurt je vlak voor ontvangst nog even een mail dat je pakket onderweg is en wat je nodig hebt.

Wat je nodig hebt: olijfolie, peper en zout

Kookgerei: middelgrote kookpan met deksel, vergiet, oven, bakplaat, bakpapier, middelgrote koekenpan.

Het maken van het gerecht was geen ‘appeltje eitje’ voor mij als keukenbarbaar, maar goed te doen als je je netjes aan het stappenplan houdt en de aanwijzingen die je meekrijgt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Conclusie

De Marley Spoon maaltijdbox is een beleving. Geschikt voor iedereen die iedere week maar weer struinen door de supermarkt tijdrovend vindt, maar wel graag een uitgebreide maaltijd maakt. Je hebt voor de maaltijden zorg en aandacht nodig, maar laat je niet afschrikken door de ingrediënten en producten, want het is dankzij de duidelijke beschrijving goed te doen. Het feit dat Marley Spoon voor duurzaamheid gaat en alles bij lokale ondernemers inkoop, dat proef je. Het eten is vers, niet dagelijks maar zeer toegankelijk. Uiteindelijk komt het op je eigen kookkunst of je Marley Spoon tot een succes kunt maken. Dat laatste detail niet meegenomen heb je een zeer goede maaltijdbox tegen een eerlijke prijs. Omdat de kwaliteit en de oorsprong van de producten wat hoger ligt, merk je dat iets in de prijs. Toch zijn er voor ieder gezin boxen beschikbaar zodat het goed betaalbaar blijft. Probeer het eens, dat is mijn tip!

Oh ja! De Kerstbox

Ik zou er nog even op terugkomen, de Kerstbox. Marley Spoon lanceert dit jaar voor het eerst een complete maaltijdbox tijdens de kerst! Speciaal voor het kerstdiner vindt je gerechten en ingrediënten voor een uitgebreid zespersoons driegangen-diner, dat bij jou thuis wordt bezorgd. Hiermee neemt Marley Spoon de kerstinkopen en het denkwerk uit handen. De Kerstbox is te bestellen tot en met 17 december voor €99,95 (gratis bezorging) op marleyspoon.nl/kerstbox. De Kerstbox is eenmalig te bestellen zonder ergens aan vast te zitten.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: