Review: Joseph Joseph Index Snijplankenset


Bas beoordeelde namens JustForkoks de Index MIni van Joseph Joseph met 4.5 sterren.

The Good
  • handig in gebruik
  • Fraai design
  • Goede kwaliteit

The Bad

Joseph Joseph Index Snijplankenset: Mooi design, zeer handig en prima geprijsd!

De index snijplankenset, wat zo’n beetje de grote doorbraak voor het merk Joseph Joseph was, komt met wat nieuws. Iedereen kent de iconische set zo ondertussen wel, dus tijd voor vernieuwing. Entree voor de Index Mini! Dezelfde set weliswaar, maar op kleiner formaat…. Hebben we daar wat aan? Je leest het hier!

Joseph Joseph

Het Engels merk Joseph Joseph is al jaren zeer bekend dankzij hun keukenaccessoires. De tweelingbroers Anthony en Richard zijn de ontwerpers en kracht achter J&J en zij maken deze producten al sinds 2002. Ondertussen wereldwijd bekend en erkend met vele prijzen.

Index Mini

De Index mini is dus de bekende snijplankenset maar dan een stukje kleiner. Veel kleiner? Hoor ik je denken. Nou, dat valt nog best mee. Het geheel inclusief de houder meer 23,6 x 7 x 15,5 CM. De planken zelf zijn 21,9 x 14,6 x 0,4CM. Ze zijn allemaal voorzien van een eigen kleur en een pictogram. De groene plank is voorzien van een wortel pictogram, de blauwe met een vis, witte van een kom met heet water en de rode is voorzien van een steak pictogram. Ze wijzen zich eigenlijk vanzelf maar, vooruit…. De groene gebruik je dus voor groente, de blauwe voor vis, de witte voor warm voedsel en de rode…. Juist voor vlees.

Groot voordeel van de kleurcodes is natuurlijk dat je voorkomt dat er kruisbesmetting plaats vind tussen de verschillende soorten voedsel. Kip, groente, brood, vis en vlees alles heeft dus keurig zijn eigen plekje.  Bijkomende voordelen zijn rubberen antislip voetjes en de vaatwasser bestendigheid.

Gebruik

Mini, is dat nou handig? Nou eerlijk gezegd wel ja, het geheel neemt weinig ruimte in op mijn toch al volle aanrecht. Je kan even snel een snijplankje pakken en de kleuren dwingen je na te denken over het gebruik. Je pakt dus sneller even een schone om het volgende product aan te snijden of te voorzien van kruiden.

Buiten het feit dat vaatwasser bestendigheid handig is, zorgen de maten van de planken ervoor dat de vaatwasser ook niet gelijk vol zit. De rubberen voetjes doen goed hun werk de planken schuiven bij gebruik niet. Ook de duurzaamheid lijkt goed te zijn, na veelvuldig gebruik zijn er nog geen snijlijnen te zien.

Conclusie:

De Joseph Joseph index mini is een leuke een handige uitbreiding voor elke keuken. De planken zijn handig in gebruik,en zorgen voor een hygiënische bereiding van voedsel. Het feit dat het ook nog eens een zeer mooi design is maakt dit een aanwinst voor onze keuken.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: