Review: Forged Brute koksmes


Bas beoordeelde namens JustForkoks de van Forged met 4.5 sterren.

The Good
  • BRUUT!
  • Scherp
  • Kwaliteit

The Bad
  • Geen

Dit is een mes voor mannen! Een bruut, handgesmeed, koksmes met een design om je gehandschoende vingers mee af te likken!

Voor de (thuis)kok, maar vooral een mes voor echte mannen, dat is de Forged Brute. Dit prachtige, robuuste mes maakt bij opening al direct een blijvende indruk. Kan je behalve kwijlen, er ook nog iets mee snijden als een pro?! Je leest het hier bij Justforkoks.nl

Doos

Van onze beste vrinden van Messen.nl kregen wij een prachtige doos opgestuurd. De Forged Brute wordt namelijk geleverd in een houten doos. Niet zo maar een kistje, nee deze doos is bewerkt, toegetakeld en gemerkt alsof deze verbrand is: heel stoer. Je hebt gelijk door dat dit een fijne ervaring wordt. Wanneer er al zoveel zorg en aandacht wordt besteed aan een verpakking, dan weet je gewoon dat het een feestje wordt om te reviewen. Mannen! Dit is niet zo maar een koksmes, dit is iets speciaals.

Dit prachtige mes is geïmporteerd uit China bij een lokaal familiebedrijf. Met invloeden uit Japan, waar de eigenaar van het bedrijf geregeld heen gaat, wordt het smeden en ontwerp gedaan met een Japanse slag. Ieder mes wordt stuk voor stuk met de hand gesmeed en is daardoor uniek in afwerking en afmeting. Het geweldige Forged logo wordt na verhitting met de hand in het staal geslagen.

Mes

Is de doos eenmaal open dan ligt daar een prachtig koksmes te pronken. Niet glad en smooth afgewerkt , maar dit mes heeft een rauw kantje. Met de hand gesmeed tot een hardheid van 58 HRC . Door de rug dikte van 2,5 millimeter is deze lekker stevig. De staal soort is x50CrMov15 klinkt als een moeilijke afkorting en dat is het ook. Maakt het iets uit? Jazeker het betreft hier een hoge kwaliteit staal. Met een zeer hoge hardheid. Dit garandeert een lange levensduur en zorgt voor langdurige scherpte. Het lemmet is 20 centimeter lang en het handvat is van opgerold staal….dit mes schreeuwt bruutheid! BRUTE!!!

Gebruik

Wat ga je met een mes doen, juist snijden. En dat is wat dit mes uitstekend kan. Zonder problemen ga je door de hardste en nog belangrijker zachtste groentes en fruit heen. Misschien ben je net in slaap gevallen omdat ik het over groente en fruit had? Stel je gerust je malse stukken ribeye worden zonder problemen gesneden. Spareribs klieven, kippenpoten hakken en meer. Dit fantastische mes doet het allemaal. En je ziet er ook nog eens tof uit als je het doet! Schoonmaken is een eitje, afspoelen met een zachte spons. Daarna gelijk droogmaken en nooit maar dan ook echt nooit in de vaatwasser doen!

Conclusie

Voor ongeveer 60 euro heb je echt een geweldig tof en zeer goed mes. Koksmessen zijn duur en goedkoop is hierin bijna altijd duurkoop. Daarom is deze Brute een geweldig, bijzondere uitzondering op de zaak. Want hoe tof is het, dat Forged dit handgemaakte mes voor een zeer redelijke prijs in de markt heeft gezet?! Ik ben om…”Here comes the BRUTE!”

Verkrijgbaarheid

De Brute is onder anderen te koop bij Messen.nl.

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: