Review: Cosy & Trendy Braadpan Keramische Coating Ø 28 cm


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Braadpan 28 cm van Cosy & Trendy met 4 sterren.

The Good
  • Design
  • Anti aanbak en -kras

The Bad
  • Steel wat haaks

Trendy, dat wel. Cosy dat niet. Gewoon een goede pan, voor een lage prijs. Met daarbij een aantal interessante extra's.

Cosy & Trendy en dát in een horecakeuken, het Belgische merk biedt fraaie pannen tegen aantrekkelijke prijzen. Ons oordeel over de Braadpan professional lees je hier!

Cosy & Trendy

Wat klinkt dat toch gezellig: Cosy &Trendy. Je zou bijna vergeten dat het een zeer interessante  Belgische productlijn van keramische cookware is. Keramisch, dan heb ik het over over de coating hoor. Deze pan is geen massieve steenoven met steel. Sinds 2006 fabriceert en produceert Billiet het hippe merk dat bij Kitchen en More verkrijgbaar is.

Cosy & Trendy staat voor artikelen die onze dagdagelijkse taken een stuk moeten maken. Met daarbij vooral gericht op het design en het materiaal, tegen een gezellig prijsje.

De Braadpan

Deze braadpan ziet er stijlvol uit. Glanzend aluminium, een zwarte, gladde binnenkant en een opvallende, stijle steel. Een pan die niet misstaat in de keuken. Eerst even die coating. We lezen het overal: gezonder, vetvrij, niet aanbakken, niet krassen. Wat is nu waar? De waarheid ligt een beetje in het midden. Bak je vlees, dan heb je gewoon een beetje vet nodig. Niet veel en veel minder dan bijvoorbeeld bij gietijzer. Maar zonder vet of olie bakt het gewoon niet geheel zonder plakken. Krasvrij, dat is de pan wel. Natuurlijk kan je met een bot mes met kracht alles kapot krijgen. Maar krassen door gewoon gebruik, die zie je niet in deze pan. Je baksels glijden vanzelf al een beetje. Heerlijk.

Mijn eerste vraag was of het wel een braadpan is? Het lijkt eigenlijk qua ontwerp en gebruik meer op een koekenpan, bijna een panne koekenpan met de lage stijlvolle rand. Vooral de keramische coating die het aanbakken tegengaat en het missen van een deksel doet mij vermoeden dat dit een all-in model is.

Aluminium

De pan is vervaardigd uit aluminium. Dat zal vast een aantal belletjes laten rinkelen. Als eerst dat de pan licht van gewicht is, gemakkelijk te hanteren dus en als een malle warmte geleidt.  De pannen van Cosy & Trendy beschikken over een bodem die voor alle warmtebronnen geschikt is (tot 450 graden). De handgrepen zijn van RVS en kunnen de oven dus aan. Wel geleiden ook de stelen de warmte als geen ander. Dat wil zeggen dat als je een avondje pannenkoeken wilt bakken met deze pan je absoluut een theedoek bij de hand nodig hebt voor de hete handjes.

De techniek van de krasbestendige antiaanbaklaag garandeert dat er bij het bakken op hoge temperaturen geen schadelijke stoffen (zoals PTFE en PFOA) vrij en de productie en recycling  ervan verlopen op een milieuvriendelijke manier.

Conclusie

Ja, dan kunnen we het opsommen. Een beetje gekke merknaam, helemaal niet catchy. Maar we zitten hier niet voor het marketingteam. Het is een hele nette, mooie pan tegen een mooi prijsje. Anti aanbak, anti kras, dat werkt altijd lekker. Als we daarbij ook nog een beetje aan onze aardbol denken in de fabricatie, dan heb je een goede koop te pakken.

Beschikbaarheid

De pannen van Cosy & Trendy zijn onder andere verkrijgbaar bij Kitchen and more en Borden en zo.

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: