Review: Cadac Citi Chef 50 Gas BBQ


Bas beoordeelde namens JustForkoks de Citi Chef 50 van Cadac met 4.5 sterren.

The Good
  • Leuke vormfactor
  • Goede kwaliteit
  • Grote grillplaat
  • Veelzijdig

The Bad

BBQ'en met de Cadac Citi Chef 50 is een fluitje van een cent. Goede grill resultaten, een mooi design en schoon in een handomdraai. Wat wil de verwoede BBQ'er nu nog meer?

De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken, massaal gaan we allemaal aan de BBQ! Maar welke BBQ moet je nu eigenlijk hebben? Om het jullie een beetje makkelijker te maken hebben we hier de Beste BBQ verkiezing. CADAC stuurde ons hun nieuwste Citi Chef 50 voor de categorie gas BBQ. Of het een deelnemer is voor de prijzen? Dat lees je hieronder…

Unboxing

Daar stond hij dan, een forse pallet met daarop de CADAC Citi Chef 50. Ik kon mijn nieuwsgierigheid nauwelijks bedwingen en ben direct aan de gang gegaan met de unboxing. Om de zit niet al te lang te maken heb ik hiervoor het e.e.a. al uit de doos gehaald. Het resultaat van deze unboxing kan je hieronder zien.

Installatie

Gezien het feit dat de hele tafel vol lag met diverse onderdelen dacht ik dat de installatie niet mee zou vallen van de Citi Chef. Gelukkig was niets minder waar, de installatie duurde bij elkaar nog geen tien minuten. Erg mooi is het gescheiden zakje met alle schroefjes die ook nog eens voorzien is van een lettercode. Eenmaal de wieltjes in het onderstel is het een kwestie van de basis opbouwen en hier de branderbak op vastschroeven. De deksel voorzien van de handvatten en thermometer. Het mooie aan de handvatten is dat er rvs schroefjes bij zitten en er zelfs afdekrubbers bijgeleverd zijn.

Heb je de basis eenmaal in elkaar dan installeer je met een handomdraai het vetopvangbakje en plaats je de gasfles onder in het frame. Dan ben na het plaatsen van het grillrooster helemaal ready to go!

Design

De Citi Chef 50 heeft een wat andere vormfactor dat de gebruikelijke gas BBQ. Het frame staat op vier keurige kunststof zwenkwielen (voorzien van rem) en in de behuizing kan je een gasfles kwijt. In ons geval een vijf liter fles van BeNegas. Deze fles plaats je eenvoudig door een van de panelen te verwijderen (met een kliksysteem) van de behuizing. Achter dit paneel vindt je ook het vetopvangbakje. Deze staat in verbinding met de branderbak welke dubbelwandig is en voorzien is van een emaille coating. Hierdoor stroomt het vet snel in het bakje en is schoonmaken volgens Cadac een fluitje van een cent.

Het grillrooster is voorzien van een speciale coating die Cadac Greengrill genoemd wordt. Dit zou moeten zorgen dat je gerechten niet aanbakken en je dus gezonder kookt. De houten zij tafeltjes kan je na gebruik eenvoudig verwijderen, schoonmaken en opbergen achter het paneel bij de gasfles.

De Citi Chef is bedacht als een modulair systeem, dit houdt in dat er zeven! mogelijkheden zijn om het heerlijkste eten te bereiden. Denk hierbij aan het grillrooster, de Grill 2 Braai, Braadpan, Chef Pan, BBQ/Plancha en de pizzasteen. Deze overige accessoires behalve het grillrooster worden niet standaard meegeleverd. Wel prettig is de standaard afdekhoes om je prachtige BBQ te beschermen tegen de elementen.

Gebruik

Een reden om een gas BBQ te kopen is natuurlijk het gebruiksgemak. En de Citi Chef 50 is hier gelukkig een uitzondering in. Doormiddel van de grote knop ontsteek je de ronde brander en ben je eigenlijk binnen tien minuten helemaal klaar voor gebruik. De Citi Chef heeft een grillrooster met een doorsnede van vijftig centimeter en dat is echt heel fijn, het rooster is ruimschoots groot genoeg om ons feestje met veertien mensen te voorzien van een heerlijke maaltijd.

De Cadac verwarmt het rooster mooi gelijkmatig en ik heb tijdens het grillen geen hotspots kunnen ontdekken. De coating op de plaat doet goed zijn werk, nooit hebben we het gevoel dat het vlees gaat aanbranden. Wel krijgen we natuurlijk die mooie ouderwetse grillstrepen waar we zo van houden. Tijden een rustig moment kan je de warme plaat met een keukenpapiertje zo weer helemaal schoon vegen. Het residu wordt keurig opgevangen in het opvangbakje.

Ondanks de hongerige menigte heb je door de ruimte op de grillplaat altijd het gevoel in control te zijn. De plaat bakt niet aan, de temperatuur is zeer goed te doseren en de resultaten zijn keer op keer uitstekend te noemen.

Belangrijke zaken

Vlees is natuurlijk een van de belangrijkste zaken voor op de BBQ. En hier bij de Beste BBQ krijgen wij ons vlees van beefensteak.nl. De helden van beefensteak.nl hebben ons voorzien van de heerlijkste iberico worsten, lekkere sateh en een prachtige ribeye! Een voorwaarde voor een goede BBQ avond/middag zijn de juiste ingrediënten!

Etapron zorgt met hun mooie kalfslederen schort voor schone kleren en een zeer goede BBQ look! Heel stoer is de mogelijkheid om je schort te laten voorzien van naam of logo door hun handige flexdruk techniek.

Een betrouwbare en veilige gasfles is natuurlijk een must. Wij hebben gekozen voor de gasflessen van BeNegas!

Schoonmaken

Ja de BBQ schoonmaken is natuurlijk nooit een leuke klus, maar met het vetopvangbakje en de Cadac Greengrill coating wordt dit al een stuk gemakkelijker. Het grillrooster kan je met een zachte borstel of een schoonmaak sponsje zo schoon maken. Je veegt het vuil er als het ware af. Het vetopvangbakje kan je met een hete kraan omspoelen, en een beetje dreft doet wonderen.

Je haalt vervolgens de zijplankjes van de Citi Chef af en je kan hem onder de afdekhoes opbergen.

Conclusie

De Cadac Citi Chef 50 is een leuke en veelzijdige gas BBQ. Het rooster is groot genoeg om een behoorlijk gezelschap te voorzien van heerlijke maaltijden. Ook de optionele accessoires zorgen voor veelzijdigheid in gebruik. Je kan bijvoorbeeld zo lekker je eigen pizza’s maken. Mocht je al die ruimte niet nodig hebben dan is er ook nog een Citi Chef 30. die zoals de naam al doet vermoeden een diameter heeft van dertig centimeter. Wat mij betreft is de Citi Chef door de vormfactor, gebruiksgemak en het design een schot in de roos!

 

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: