Review: Cadac Citi Chef 40 FS


Michiel Schuur beoordeelde namens JustForkoks de Cadac Citi Chef 40 FS van CADAC met 4 sterren.

The Good
  • Grilloppervlak van 40 cm
  • Makkelijk te reinigen
  • Modern Design
  • Staat stevig
  • Nauwkeurige thermometer

The Bad
  • Zijtafels voelen wat goedkoop aan

Het compacte formaat is prettig en maakt de Citi Chef 40 FS tot een ideale kandidaat voor de camping, het stand of balkon. Snel, safe en simpel, met een mooi design.

Voor DeBesteBBQ.nl mogen wij ook dit jaar weer aan de slag om de beste BBQ’s tegen het licht te houden. En natuurlijk is het leuk om met grote buitenkeukens aan het werk te gaan, of loodzware Kamado’s. Maar als je straks op vakantie gaat (in Nederland, wellicht) of je woont in een appartement, dan is zo een grote unit meeslepen geen pretje. JustforKoks test de CADAC Citi Chef 40 FS

CADAC & DE SKOTTELBRAAI

De geschiedenis van CADAC begint in ons land in 1992 met de verkoop van de allereerste ‘Wok op een Stok’, zoals de Skottelbraai destijds door Paul de Leeuw werd genoemd. De Skottelbraai bleek een enorm succes, met name onder de kampeerders, vanwege het gemak van deze handige barbecue.

SINDS 1948
De CADAC historie gaat echter al veel langer terug; in 1948 werd het bedrijf opgericht in Zuid-Afrika, als leverancier van gascylinders.
Boeren vormden een groot deel van de Zuid-Afrikaanse bevolking. Wanneer zij in het open veld waren, stookten zij voor het eten een vuurtje en plaatsten daar een ploegschaar (Skottelskaar) boven. Hierop ‘braaiden’ zij hun vlees. CADAC ontwikkelde dit idee tot de inmiddels beroemde Skottelbraai.

De skottelbraai is een bekende in de kampeerwereld en gemakkelijk voor onderweg. Dat doet deze Chef ook. Genaamd Citi, maar hij had net zo goed Beach, Camping of Appartement kunnen heten want deze compacte jongen is een alleskunner. Cadac wil met deze modellen laten zien dat je het leven moet vieren én op iedere locatie. Dat doen we zeker. Cadac staat kortweg voor gezelligheid, buitenleven en lekker eten!

Cadac Citi Chef 40 FS Unboxing

Yes! Daar is hij dan!

Eindelijk kwam daar onze kameraad van de DPD-doosjesservice onze oprit op gescheurd om onze nieuwe Cadac Citi Chef 40 FS netjes op 1,5meter van mijn voordeur te droppen. Met een triomfantelijke zwaai open ik mijn voordeur om met een bescheiden buiging mijn DPD-vriend te bedanken voor deze gedane moeite. Het is een aangename zaterdagmiddag in mei. Ik zeg: aansteken dat ding! 🙂

Deze CADAC, de nieuwe telg in de CADAC familie is stevig verpakt en makkelijk in elkaar te zetten. Een geoefend en enigszins technisch onderlegd iemand legt deze CADAC puzzel zelfs zonder handleiding. Voor de vorm checken we toch even of wij onze CADAC op de goede manier hebben geassembleerd. Alles wat je nodig heb is een inbus en een kruiskop om een viertal boutjes aan te draaien. De rest is allemaal plug en play.

Stoere schorten

Als je wilt BBQen als een baas, dan heb je ook een bazig schort nodig. Check deze eens! Geef hem van Leer, is een Nederlandse lederen schorten leverancier en ontwerper. Wist je dat hun leren schorten in Nederland door een eigen design team ontworpen worden. En wat een unieke toevoeging is aan je schort, is een set bijpassende handschoenen! Hoe handig én gaaf is dat? Hiermee kan je net even dat saté stokje omdraaien, zonder al het haar van je handen weg fikt! Ga je dus voor een stoer schort? Tuurlijk, surf even naar Geef hem van Leer.

Cadac Power Pak

Dat klinkt veel stoerder dan wat het is, maar het is wel ideaal. De Cadac Power Pak is slim alternatief voor een grote gasfles. Met deze koppeling kunnen twee Cadac CA500 cartouches aan elkaar worden gekoppeld. De Power Pak wordt geleverd inclusief gasslang en 30 mbar drukregelaar en is geschikt voor de meeste gasbarbecues van Cadac. Gemiddeld biedt de Power Pak 7 tot 10 uur kookplezier.

Cadac Citi Chef 40 FS gebruik

Nadat onze DPD-vriend zijn weg heeft vervolgd en wij onze Cadac Citi Chef 40 FS van zijn poten, deksel en gas hebben voorzien is het tijd om hem aan te steken.

 

Deze gasbarbecue op poten is verkrijgbaar in 2 trendy kleuren: zwart en Flint Grey. Net als de andere barbecues uit de Citi Chef range is de Citi Chef 40 FS een echte eyecatcher op je terras, balkon of in de tuin. De poten zijn gemaakt van duurzaam hout van de rubberboom.

Het valt direct op dat deze Cadac Citi Chef 40 FS erg stevig staat. De massief houten poten staan erg stevig en zorgen dat deze Cadac Citi Chef 40 FS er naast goed uitzien absoluut niet wiebelt. De bediening is er makkelijk door de automatische ontsteking en slechts één draaiknop waarmee de temperatuur valt te regelen. De Citi Chef FS is bedacht als een modulair systeem, dit houdt in dat er zeven! mogelijkheden zijn om het heerlijkste eten te bereiden. Denk hierbij aan het grillrooster, de Grill 2 Braai, Braadpan, Chef Pan, BBQ/Plancha en de pizzasteen. Deze overige accessoires behalve het grillrooster worden niet standaard meegeleverd.

Wat erg handig is aan deze Cadac Citi Chef 40 FS is dat je bij het draaien van jouw braaisels kan ophangen aan een klemmetje aan de achterzijde van de Cadac Citi Chef 40 FS. Zo heb je dus allebei jouw handen vrij om de lekkerste maaltijd te bereiden.

De Cadac Citi Chef 40 FS is supersnel op temperatuur en deze is goed in te stellen en constant te houden met de in de deksel ingebouwde thermometer en makkelijk te gebruiken draaiknop. Het GreenGrill BBQ rooster is daarnaast voorzien van een geïntegreerde hittespreider. Zo wordt je rooster goed heet over het hele oppervlak en krijg je een optimaal grillresultaat.

Barbecuepakket van Beef & Steak

Waar je niet verrast van zal staan is dat Beef & Steak zich weer hebben aangesloten bij DeBesteBBQ.nl als sponsor van alleen het allerbeste vlees, thuis diepgevroren geleverd. Als je goed gaat BBQen met een topper als deze braai, dan mag je alleen genoegen nemen van het goeds van BeefenSteak.nl. Kijk die plaatjes, dat is toch om van te watertanden of niet dan?

Beef en Steak heeft het allemaal. Het fijne is dat je het online kunt bestellen en de volgende dag diepgevroren geleverd krijgt. Ze leveren ook s’avonds, wat fijn is als je de volgende dag aan de slag wilt gaan. De prijzen zijn erg aantrekkelijk, zeker voor de hoge kwaliteit vlees én dat proef je!

 

Cadac Citi Chef 40 FS Conclusie

Met een grillrooster van bijna 40 cm en gas als brandstof kun je binnen no-time je hele familie voorzien van een heerlijke maaltijd. De Citi Chef 40 FS blinkt uit in het gemak waarmee je onderdelen erin en eruit haalt. het design en natuurlijk het grillgemak van het gas.  Het compacte formaat is prettig en maakt de Citi Chef 40 FS tot een ideale kandidaat voor de camping, het stand of balkon. Snel, safe en simpel, met een mooi design.

De Citi Chef 40 FS is verkrijgbaar via de website van Cadac en de betere BBQ shops.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: