Review: Byzoo Turtle Sous Vide Regulator


Michiel Schuur beoordeelde namens JustForkoks de Turtle van Byzoo met 4.5 sterren.

The Good
  • Stevige bouw
  • Makkelijk schoon te maken
  • Ruim voldoende power
  • Stille motor
  • Erg gezond

The Bad
  • Kleurtjes?
  • Erg gezond

JFK gaat stevig aan de slag met de Sous-Vide Stick van Byzoo, namelijk de Byzoo Turtle!

Wij op de redactie van JFK zijn stuk voor stuk Coq-du-premiers, oftewel haantjes de voorste. We bespreken en recenseren de beste en nieuwste kitchen tools voor de hardcore keukenfreaks. De nieuwste hype in de keuken is tegenwoordig je voedsel sous-vide bereiden. Oftewel, onder vacuüm. Dat door deze manier van precisiekoken de vitaminen beter behouden blijven zodat je maaltje gezonder is, dat is mooi meegenomen. Maar eigenlijk boeit ons halve piraten dat geen ene moer. Dat het smaakvol en super-easy is, dat vinden we wel belangrijk… En die vitamientjes… Die nemen we op de koop toe.

JFK gaat stevig aan de slag met de Sous-Vide Stick van Byzoo, namelijk de Byzoo Turtle!

Byzoo

Byzoo levert producten die bijdragen aan een gelukkige en gezonde levensstijl. De producten zijn geschikt voor iedere consument dankzij de redelijke prijs en gebruiksvriendelijke bediening.

Het erfgoed van Byzoo is gebaseerd op pioniersgeest en een cultuur van nieuwsgierigheid, gezond koken en Nederlands ontwerp.  Byzoo produceert en importeert producten sinds 2016 en is uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf dat op dit moment in 6 landen actief is. Bij Byzoo zijn mensen continu opzoek zijn naar innovaties die het alledaagse veranderen in iets speciaals. Het doel is om het leven te verbeteren door goede ontwerpen en innovatief koken.

Om  toonaangevend in de wereld te kunnen zijn, ontwikkelt Byzoo toegankelijke Dutch design lifestyle producten. De klant is de belangrijkste factor. Dit leidt tot gebruiksvriendelijke producten met strak design en innovatieve technologie. De producten van Byzoo zijn gemaakt van goede kwaliteit en worden voortdurend verder ontwikkeld.

Mooi verhaal! Maar zien we dat ook terug?

“Sous Vide” een dure omschrijving voor een vacuüm. Zonder lucht dus… Sous vide je maaltijd bereiden betekent dat je je voedsel vacuüm verpakt en deze vervolgens in een bak water op een constante temperatuur gaart. ‘Precision cooking’ Aldus de dames en heren van Byzoo.

Door je voedsel op deze manier te bereiden kan het vocht niet uit je gerecht verdampen. Bij een sous vide bereiding worden eiwitten verhit tot op een nauwkeurig geregelde temperatuur. Jouw sous vide bereide maaltijden blijven dus lekker sappig, en door de perfect gecontroleerde garing moet je de boel wel écht verkloten om je biefstukje grijs te bakken. De tijd die jouw stuk vlees nodig heeft om mooi door en door te garen is natuurlijk afhankelijk van de dikte van het stuk vlees. Hoe dikker het stuk vlees, hoe langer het duurt voordat de kern op temperatuur is.

Wil jij je stukje vlees rosé gebakken en vertelt google je dat je daarvoor een kerntemperatuur nodig hebt van 54 graden Celsius? Je raadt het al… Door de biefstuk sous vide te garen op 54 graden wordt je stukje rund mooi gelijkmatig rosé. Het enige dat nog rest is dit biefstukje zeer vluchtig op zeer hoog vuur te voorzien van zijn krokante korstje. Maar niet te lang! Hij is al gaar!

De mogelijkheden zijn oneindig. Een rosé stukje rund of een groot stuk stoofvlees zijn maar twee van de duizenden mogelijkheden die de sous vide kooktechniek heeft. Ben je benieuwd naar wat er nog meer mogelijk is met deze Byzoo producten? Check dan google. Dat doe ik namelijk ook… 😉

Constructie

De Byzoo Turtle voelt lekker stevig aan. Door gebruik te maken van een stevig kunststof en metaal krijgt het geheel een premium feel. De stick voelt met zijn 1.3 kilo best wel zwaar aan. De klem waarmee de Sous Vide Stick aan een container kan worden vastgezet is erg stevig. Het verwarmingselement en behuizing is geheel uit metaal gemaakt en het bedieningspaneel bovenop de Byzoo Turtle is voorzien van een hoogglans afwerking een zwarte display. Voor de plastic kap die de ingewanden van deze Turtle bedekt is gekozen voor een asgrijze kleur. Zelf had ik de Byzoo Turtle graag in wat meerdere kleurenopties gezien.

Gebruik

We bereiden vandaag de wangen van het mangelica varken. Een bijzonder stukje vlees dat tijdens het leven van het mangelica varken de gehele dag arbeid levert. Het vlees is hierdoor erg smaakvol. Doordat het een erg actieve spier is hebben de wangen wel wat aandacht nodig. Lees: hij heeft best een lange tijd nodig om omgevormd te worden tot een lekker mals stukje vlees. Heb je de tijd en het geduld? Dan zijn deze varkenswangetjes echt een enorme aanrader!

Door de Byzoo Turtle in het water onder te dompelen kan deze worden ingesteld op een vaste temperatuur. Deze temperatuur is op een halve graad nauwkeurig in te stellen. Het water komt snel op temperatuur en deze temperatuur schommelt met niet meer dan één tiende graad verschil rond onze doeltemperatuur. Ik gebruik een gewone plastic bak van ongeveer 10 liter. Volgens de verpakking is deze Byzoo Turtle krachtig genoeg om maar liefst 25 liter op temperatuur te houden. En ik kan je vertellen… Dat klopt. Een niet geïsoleerde bak van 25 liter blijft probleemloos op temperatuur. Maak je gebruik van een goed geïsoleerde bak, dan geloof ik zelfs dat je nog ruim over de 25 liter heen kan. Natuurlijk doet deze Turtle er dan wel wat langer over om de bak de eerste keer op temperatuur te brengen.  De 1300 watt sterke sous vide stick creëert een sterke stroming in het water om cold spots te voorkomen.

Op het duidelijke display is naast je doeltemperatuur ook de gewenste bereidingstijd in te stellen. De tijd is op de minuut nauwkeurig in te stellen tot maximaal 60 uur. Lekker lang dus. Onze varkenswangetjes moeten echter 72 uur in de sous vide, en ergens halverwege zal ik dus de stick even opnieuw moeten instellen om op het totaal van 72 uur te komen.

Conclusie

De varkenswangen hebben 72 uur in hun bad gelegen en de marinade is door-en-door in de stukken vlees getrokken. De stukken vlees zijn zó mals dat een mes (en kauwen) overbodig is. De smaken zijn briljant met elkaar verweven. Yes!

De Byzoo Turtle presteert subliem! Hij houdt de temperatuur feilloos stabiel en is met een instelbare tijd van 60 uur opgewassen tegen alle normale bereidingstijden. Alleen die 72 uurs rare hersenspinsels van mij. Die gaan deze Byzoo Turtle soms wat te ver. De sous vide stick zit goed vast, maakt weinig lawaai en voelt gewoon erg stevig aan. Een prima sous vide stick waar iedere fanatieke thuiskok veel plezier aan gaat beleven.

 

 

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: