Blazaball

Review: Blazaball brikettenstarter verhoogt de trefzekerheid


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Blazaball van Blazaball met 4 sterren.

The Good
  • Herbruikbaar
  • Hoge trefzekerheid bij het ontsteken van je BBQ

The Bad
  • Uiteraard krijg je wel zwarte vingers bij hergebruik ;-)

Sinds een paar jaar is het helemaal in on je BBQ te starten met houtwokkels. Wij ontvingen enkele weken geleden de Blazaball. Een metalen bal die het nog gemakkelijker moet maken om met zo’n wokkel je BBQ te starten. Unboxing Qua verpakking stelt de Blazaball niet veel voor. Jet is gewoon het metalen balletje met […]

Sinds een paar jaar is het helemaal in on je BBQ te starten met houtwokkels. Wij ontvingen enkele weken geleden de Blazaball. Een metalen bal die het nog gemakkelijker moet maken om met zo’n wokkel je BBQ te starten.

Unboxing

Qua verpakking stelt de Blazaball niet veel voor. Jet is gewoon het metalen balletje met een wikkel er omheen. Die wikkel vertelt je alles dat je moet weten om ermee te kunnen werken. En dat is niet veel.

Blazaball met Echt wokkels

Gebruiken

De Blazaball bestaat namelijk uit twee helften. Wanneer je die op elkaar draait, vergrendelen ze en houden ze je wokkel goed vast. Na gebruik kun je hem uit je BBQ vissen, een nieuwe wokkel erin doen en hem weer gebruiken.

Blazaball

Het idee

Het idee van de Blazaball is even simpel als briljant. Voor een wokkel om goed te branden en een hoge temperatuur te krijgen, moet deze gemakkelijk zuurstof aan kunnen zuigen. Bij kleinere stukken houtskool en briketten kan dat echt een kriem zijn. Door de wokkel in dit kooitje te stoppen, geeft hij zichzelf al veel meer ruimte tussen je kooltjes en briketten. Bovendien kun je er ook kolen en briketten op leggen. Gezien warmte altijd omhoog gaat, kun je de wokkel nu eenvoudig begraven tussen jouw favoriete brandstof.

Blazaball tussen briketten

Het resultaat

Met een goede wokkel en mooi droog houtskool of droge briketten is er een grote kans dat je vlot je BBQ aan hebt. Maar die ideale omstandigheden heeft niet iedereen. Dit weekend heb ik drie verschillende BBQ’s aangestoken met de Blazaball. Bij alle drie verliep het starten met de Blazaball zonder problemen.

Conclusie Blazaball

Of je de Blazaball echt hard nodig hebt, hangt deels van jouw eigen handigheid af. Steek jij jouw barbecue normaal ook al zonder moeite aan, dan is de Blazaball geen enkele toevoeging aan jouw arsenaal van BBQ gadgets. Heb je wat meer moeite of wil je gewoon meer trefzekerheid, dan is de Blazaball zeker de moeite waard. Eigenlijk is het raar dat het zo lang duurde voordat zoiets als dit op de markt is gekomen. Briljant!

Waarom hij geen vijf sterren krijgt? De Blazaball heeft een adviesprijs van net geen twee tientjes. Die prijsstelling vinden we net iets te hoog voor dit eenvoudig te produceren product.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: