Review: BergHOFF Social Grill


Michiel Schuur beoordeelde namens JustForkoks de Social Grill van BergHOFF met 4.5 sterren.

The Good
  • Overal me naartoe te nemen
  • Dubbelwandig
  • Makkelijk schoon te maken

The Bad
  • Geen

Ben jij gedurende de zomer vaak te vinden in het park of op het strand? Wil jij de BBQ gewoon midden op de eettafel hebben staan met je allerbeste vrienden daaromheen? BergHOFF Social Grill!

Yes! De zon schijnt weer, de temperaturen klimt weer regelmatig richting de 20 graden celsius en de klok is weer een uur vooruit gezet! Alle Pitmasters en BBQ-Bazen ontwaken zo langzaamaan uit hun winterslaap. Het is dus weer tijd voor onze jaarlijkse samenwerking tussen justforkoks.nl, gadgetgear.nl en debesteBBQ.nl. Zoals jullie inmiddels natuurlijk allemaal wel weten zijn de leden van onze redactie stuk voor stuk helemaal gek van BBQ-en.

BergHOFF Social Grill

BergHOFF, de Belgische wereldwijde producent en leverancier van hoogwaardige en geavanceerde keukenontwerpen die je dagelijkse kookervaring nét dat tikkeltje extra geven. BergHOFF staat al meer dan 20 jaar voor betaalbare kwaliteit én design in élke keuken. De dames en heren bij BergHOFF produceren werkelijk alles wat je wellicht óóit in de keuken nodig gaat hebben. En net als vorig jaar mogen wij een tweetal BBQ’s vanuit België verwelkomen

“Barbecueën gaat niet alleen over het perfect roken, koken of grillen van je vlees, maar ook over ontspannen, een frisse neus halen en bijpraten met de mensen waar je van houdt. Het is veel meer dan gewoon een manier van koken, een barbecue is de ideale combinatie van lekker eten en goed gezelschap.” Aldus de jongens en meisjes van BergHOFF.

“Iedereen kan een steak van de grill halen, maar een echte barbecuefan is nieuwsgierig om nieuwe mogelijkheden te verkennen. Hij of zij wil het grillen naar een hoger niveau tillen en een knapperige pizza op de grill bakken, een lekker stuk zalm roken of zelfs bosbessenpannenkoeken bakken op de kookplaat.” Amen!

Stel je voor, een groepje mensen die plezier maken, een drankje, lekker gegrild eten. Iedereen lacht. En dan is er nog de persoon aan de barbecue, hij staat buiten de groep. Neemt nu en dan een slokje en zorgt dat het eten perfect gegrild is. Er is altijd iemand die niet kan deelnemen aan de pret…

Dit is de BergHOFF Social Grill, een tafel-BBQ die makkelijk mee te nemen is naar iedere gelegenheid om jou en je vrienden op locatie  te voorzien van de lekkerste saté-tjes en hamburgers. Zonder dat er iemand niet kan deelnemen aan de pret. Deze BBQ kan namelijk veilig op tafel worden geplaatst.

Constructie

BergHOFF Social Grill is gemaakt van een zwart gecoate koolstofstalen kom en is voorzien van een geëmailleerde firebox. De Social Grill is aan weerszijden voorzien van siliconen handgrepen en een slimme clip-on strap waardoor de Social Grill gemakkelijk te vervoeren is.

Het grilloppervlakte van deze BBQ is 35 centimeter breed. Groot genoeg dus om met een mannetje of 4 een leuke avond mee te beleven.

De deksel van de deze BergHOFF is gemaakt van kurk en pas zowel op de bovenzijde, als op de onderzijde van deze BergHOFF. En dat blijkt best ingenieus te zijn… Benieuwd waarom?

DeBesteBBQ verkiezen doen we niet alleen! Xapron staat ons bij met leder!

Hoera! Xapron is ook onze sponsor voor DeBesteBBQ.nl van het jaar verkiezing 2019!

Een evenement organiseren zoals de beste BBQ van het jaar verkiezing doe je niet alleen. Onze redactieleden van GadgetGear.nl , Justforkoks.nl en DeBesteBBQ.nl werken samen met sponsoren om een uitgebreide test en score mogelijk te maken. Daarom zijn wij ontzettend dankbaar dat Xapron ons dit jaar bijstaat als sponsor met alleen de allerbeste lederen schorten voor de echte barbecuefanaat.

 

Design

Het design is zoals we dat kennen van Pieter Roex. Pieter zijn uitgebreide kennis van en interesse in interieurdesign, architectuur en designobjecten, vormen de basis voor het ontwerpen van BergHOFF keuken- en  tafeluitrusting. Zijn persoonlijke stijl wordt bepaald door een moderne interpretatie van traditionele objecten waaraan hij een speelse draai geeft. Zijn ontwerpen kunnen omschreven worden als ‘zuiver duidelijk functioneel’ waarbij natuurelementen ten grondslag liggen.

En zo ook bij deze Social Grill. De BergHOFF is voorzien van een matzwarte coating en een subtiel BergHOFF logo. De deksel is gemaakt van kurk en de Social Grill krijgt hierdoor een mooie natuurlijke uitstraling.

Door het minimalistische design en het gebruik van kurk ziet deze BergHOFF tafelbarbeque er gewoon erg tof uit. Zeg nou zelf…

Beef & Steak is weer aan boord!

Hoe test je nu alleen de allerbeste barbecues van het jaar? Juist! Met alleen het allerbeste vlees! BeefenSteak.nl is onze sponsor voor de Beste BBQ van het Jaar verkiezing 2019.

Maar dit jaar is het niet alleen Just For Koks die aan de slag gaat met de nieuwste, leukste, mooiste en beste BBQ’s, ook GadgetGear.nl en DeBesteBBQ.nl bundelen hun krachten om samen met Beef en Steak er tegenaan te gaan.

Een lege barbecue is natuurlijk geen gezicht, maar met die zin krijg je niet de allerbeste vleessponsor aan je zijde. Nee, wij gaan bij de BBQ van het jaar alleen voor kwaliteit en testen alleen de allerbeste barbecues. Bij deze topmerken misstaat een vleesspecialist zoals BeefenSteak.nl natuurlijk niet.

Gebruik

De Social grill is echt niet meer weg te denken uit mijn BBQ-zomer. Deze Grill is makkelijk mee te nemen naar iedere locatie. Door de slimme clip-op strap is de BergHOFF veilig te vervoeren. De strap trekt zichzelf stevig vast door de Social Grill op te tillen en is net zo makkelijk weer los te maken nadat de Social Grill op zijn bestemming is aangekomen.

Maar nu komt het allerbeste! Door de kurken deksel onder de BBQ te plaatsen is deze BBQ gewoon op tafel te plaatsen zonder dat deze er op termijn doorheen zal smelten. De bodem blijft koel en de Social Grill is hierdoor tevens te voorzien van een gewijzigde luchttoevoer. Door de Social Grill op de Kurkvoet te draaien is de luchttoevoer te regelen en hierdoor heb je de mogelijkheid om de temperatuur van de barbecue te regelen. In het filmpje hieronder is precies te zien hoe dat nou in zijn werk gaat.

 

Door gebruik te maken van een firebox is deze Social Grill dubbelwandig. De kolen liggen in de firebox en de buitenzijde van deze BBQ wordt hierdoor niet gloeiend heet. De BBQ blijft ten allen tijde op een temperatuur waarbij hij aan te raken is. En dat is best handig als hij midden op tafel staat. Doordat hij is voorzien van silicone handgrepen is het allerminst nodig om vuurvaste handen te hebben, mocht je de Social Grill tijdens het gebruik ervan willen verplaatsen. Top!

Door de kurkbodem wordt deze Social Grill enkele centimeters verhoogd en is hierdoor niet alleen veilig op tafel te plaatsen. Maar bijvoorbeeld ook op een zandstrand of in het vondelpark…

Conclusie

Een super BBQ voor gezelschappen tot 4 tot 5 man die overal mee naar toe te sleuren is en veilig is in gebruik door de lage temperatuur van de buitenzijde.

Ben jij gedurende de zomer vaak te vinden in het park of op het strand? Wil jij de BBQ gewoon midden op de eettafel hebben staan met je allerbeste vrienden daaromheen? BergHOFF Social Grill!

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: