Review: Beefensteak.nl BBQ IJs


Bas beoordeelde namens JustForkoks de BBQ-IJs van beefensteak.nl met 4.5 sterren.

The Good
  • Lekker
  • Ambachtelijk
  • Bijzonder

The Bad
  • Prijs?

BBQ-ijs? wat is dat nu weer hoor ik je denken...Nou dat dachten wij dus ook en gingen we snel aan de smaaktest.

BBQ-IJs? wat is dat nu weer riepen wij hier op de redactie toen dit ons ter oren kwam..Tijd voor een diepgaand onderzoek en dus gingen we aan de slag. Via beefensteak.nl kwamen we aan vier soorten ijs. en of dit lekker is? dat lees je hieronder.

BBQ-IJs

Ijs voor bij de BBQ het klinkt eigenlijk behoorlijk logisch als je er over nadenkt. Immers de BBQ is altijd bloedheet en daarna kan je afkoelen met heerlijk ijs. Dit is precies wat ze bij beefensteak.nl gedacht hebben. Slim als ze daar zijn hebben ze vervolgende het zeer bekende en erkende ijssalon Cadore (sinds 1993)  ingeschakeld om voor hun bijzondere ijs smaken te ontwikkelen. Met namen als Hemelse modder, Edeweiss, Hot Spicy chocolate en Bloedsinaasappel kunnen we stellen dat dit ook gelukt is. De bedoeling van BBQ-ijs is dat je dit combineert met gerechten van de BBQ dus niet als toetje, maar echt tijdens het hoofdgerecht. Dit BBQ-ijs is geïnspireerd door chef-kok Norman Pondman en er zijn een aantal heerlijke gerechten bedacht. Aan ons de schone taak om een aantal varianten aan een smaaktest te onderwerpen.

Bezorgen BBQ-IJs

Hoe bestel je online ijs en zorg je ervoor dat dit niet als een warme milkshake aankomt? beefensteak heeft de oplossing door o.a. dit ijs via het Foodnetwerk te versturen. Die geven door de speciale koelboxen de garantie dat diepvriesproducten ook daadwerkelijk zo aankomen. Helemaal fijn hieraan is dat je van te voren een bericht krijgt hoe laat de chauffeur voor je deur staat, zodat je de bestelling gelijk kan overdragen aan je eigen diepvries.

Smaak BBQ-IJs

Voor deze review heb ik een zeer kundig testpanel samengesteld dit bestaat uit mijn zoons van 3,5 en 6 jaar en mijn fijngevoelige vrouw. Wij gingen aan de smaaktest met de smaken, Limoncello, Bloedsinaasappel, Hemelse modder en Hot Spicy chocolate. We hebben de smaaktest vakkundig uitgevoerd, na elke hap van elke smaak mocht iedereen even zeggen wat hij/zij er van vond. Zoals te verwachten was is de smaak Hot Spicy chocolate niet echt iets voor kleine kinderen, wel leuk is het om te zien dat ze vol verwachting een hap nemen ze daarna te horen roepen om een glaasje water. De Hot Spicy is dus echt wat hij belooft Spicy.

Grote winnaar in ons testonderzoek was limoncello, de frisse citroensmaak gecombineerd met het sorbet-achtige ijs viel bij iedereen in de smaak. Hemelse modder is eigenlijk heel mooi en vol bereid chocolade ijs met amaretto en rum! En de bloedsinaasappels zijn heerlijk fruitig en fris. Mijn persoonlijke favoriet is echter de Hot Spicy chocolate, de heerlijke pittige nasmaak die nakickt na de prachtige smaak van chocolade is spectaculair.

 Conclusie

Na vier van de zes beschikbare smaken geproefd te hebben kunnen we alleen maar zeggen dat dit kwaliteits ijs is. Je proeft het vakmanschap in de bereiding en het is leuk om eens wat bijzondere smaken in huis te hebben. De combinatie van een picanha met Hot Spicy chocolate kan dan ook alleen maar een aanrader zijn!

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: