Review: Beef & Steak Nieuw Zeelands Lamsachterschenkel


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Lamsschenkels van Beef & Steak met 4 sterren.

The Good
  • Heerlijk product om langzaam te garen
  • Leuke vorm voor de presentatie
  • Lekker kluiven :)
  • Eens wat anders!

The Bad
  • Geen

Lekker kluiven!

Beef en Steak.nl – Lamschenkel

Beef en Steak is een begrip als het gaat om kwaliteitsvlees, diepgevroren thuisbezorgd voor een mooie prijs. Voor deze Special waren we opzoek naar bijzondere stukken vlees die je niet alledaags op je grill gaart. Low & Slow artikelen met een extraatje.

Het eerste product is de Nieuw-Zeelandse Lamschenkels. Mooie, volle achterschenkels van het Nieuw-Zeelands lam verpakt per 2. van ongeveer 800 gram. De achterschenkel is een heerlijk product om langzaam te garen en door de vorm kan het prachtig gepresenteerd worden. Wat het extra mooi maakt is dat dit vlees zich uitermate leent om lekker afgekloven te worden dankzij het grote bot.

Michiel ging de uitdaging aan en kruidde deze lammetjes stevig met zout en peper. Om te zorgen dat de lam tijdens het Low & Slow proces niet te veel uitdroogde zijn de lamschenkels in een stevig glazen schaal geplaatst en ondergedompeld in een stevige rode wijn. De wijn geeft het vlees direct een bijzondere kersttint en zorgt ervoor dat het vlees mals blijft.

Door een kersenhoutenblokje in water te dompelen en tussen de kolen te plaatsen verkrijg je een fijne rook, die de lamschenkels rookt, en kookt in de wijn. Na een uurtje of twee heerlijk op 100 graden hebben we de stukken vlees nog even tien minuten stevig gegrild zodat de buitenkant lekker knapperig werd. Het resultaat was heerlijk!

Benieuwd waar je deze leuke stukken vlees kunt kopen? Kijk eens op Beef & Steak! 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: