Review: Aberdeen Angus Tomahawk Steak (beefensteak.nl)


Bas beoordeelde namens JustForkoks de Tomahawk Steak van Beefensteak met 4.5 sterren.

The Good
  • Thuisbezorgd door Beefensteak
  • Heerlijk
  • Robuust
  • Snel klaar

The Bad
  • Geen

Tomahawk Steak, het vlees voor oermannen!

Beefensteak.nl belde ons en vroegen of wij zin hadden om een Tomahawk steak te reviewen… Euh, natuurlijk!!! De Tomahawk, het ultieme ‘mannenvleesch.’ Een rib-eye aan een enorm stuk bot, ik voelde me direct een authentieke, woestbebaarde cave man. Dus kom maar op! Hoe het was? dat lees je hieronder.

DING DONG:

En daar was hij weer, mijn vlees bezorg vriend, ik weet nog steeds zijn naam niet maar het is nu al mijn allerbeste vriend. Eén van de stukken vlees die hij overhandigde terwijl hij “eet smakelijk ”mompelde was de Aberdeen Angus Tomahawk Steak.

Omschrijving:

Op de site van beefensteak.nl staat het volgende over de Tomahawk steak: “De Tomahawk steak is een rib eye met een stuk been. Dit prachtige stuk vlees is een echte BBQ-klassieker. Het vlees kent een mooie marmering en een volle rib eye smaak. De Tomahawk heeft een grote hoeveelheid intramusculair vet. Dit zijn vetdeeltjes in het spierweefsel en zorgen voor een smaakvolle steak. Het vlees van de tomahawk is ongeveer 2 centimeter dik. Hierdoor kunt u makkelijk met twee personen van deze lekkernij genieten.”

De Aberdeen Angus is een Schots runderras. Het vlees van de Aberdeen Angus is zeer fijndradig en heeft een sappige en karakteristieke smaak. Dit ras is rijk aan vetten. Dit houdt de smaak goed vast. De Aberdeen Angus is goed te vergelijken met het Wagyurund. Een klein verschil is dat het Wagyurund nog iets meer marmering heeft.

Vetdeeltjes, marmering Waguyrund en rib eye… Dat klinkt als iets wat zeer goed in mijn straatje past. Al staat de zin ‘dat je er makkelijk met twee personen van kan genieten’ me tegen. Dit monster eet ik helemaal alleen op!

Voorbereiding:

Goede voorbereiding is het halve werk dus let hier altijd goed op. Ik zorg altijd dat het vlees ruim de tijd heeft om op kamertemperatuur te komen. Tussendoor pook ik de BBQ op en als we bijna zover zijn gaan de kruiden erop. Voor mij altijd vrij simpel, peper en wat zeezout that’s it. Ik laat graag de smaak van vlees overheersen geen tierelantijntjes voor mij.  Als de BBQ heet genoeg is gaan we aan de slag.

Bereiding:

Fleme grilled is het allerlekkerste in mijn boekje voor een rib-eye, vandaar dat de BBQ op loeiheet stond. Daarna de Tomahawk erop leggen en jezelf bedwingen deze vaak om te draaien. 6 minuten op een kant, daarna draaien en nogmaals ongeveer 6 minuten. Door met je vinger op het vlees te drukken kan je voelen of deze de juiste garing heeft. In mijn geval medium rare please!.
Daarna eraf halen en heel even laten liggen, niet te lang, maar geef hem eventjes.

Smaak:

Hier kan ik een heel verhaal schrijven maar dat ga ik niet doen. Tomahawk steak is verrukkelijk, heerlijk, geweldig, smelt op je tong lekker, fantastisch en voor mij het beste en lekkerste vlees dat ik kan.

Conclusie:

Thuisbezorgd door Beefensteak, heerlijk, robuust en Snel klaar. SNEL BESTELLEN!

Te verkrijgen bij beekensteak.nl

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: