Na Nederland, gaat Getir ook in de VS boodschappen bezorgen

In de Nederlandse steden struikel je inmiddels over de flitsbezorgers van boodschappen. Naast heel veel Nederlandse flitsbezorgers, is ook het Turkse Getir in Nederland actief. En die dienst gaat nog agressiever uitbreiden. Getir liet vandaag weten ook in de VS te gaan bezorgen. Getir start in Chicago, maar is ook al bezig met de uitrol […]

In de Nederlandse steden struikel je inmiddels over de flitsbezorgers van boodschappen. Naast heel veel Nederlandse flitsbezorgers, is ook het Turkse Getir in Nederland actief. En die dienst gaat nog agressiever uitbreiden.

Getir liet vandaag weten ook in de VS te gaan bezorgen. Getir start in Chicago, maar is ook al bezig met de uitrol naar New York en Boston. De dienst bestaat sinds 2015. Dat klinkt kort, maar voor deze dienstverlening is dat al best wel lang. Met de toevoeging van de VS, bezorgt Getir nu boodschappen in negen landen, al lijkt er nergens echt sprake te zijn van een landelijk dekkend netwerk. In Nederland is Getir alleen actief in de steden Amsterdam, Amstelveel, Den Haag, Leiden en Rotterdam. In een enorme stad als Chicago start Getir ook nog niet met dekking van de hele stad. De dekking beperkt zich tot het gebied van Rogers Park tot Chinatown, en van de oever van het meer tot Logan Square, met plannen voor verdere uitbreiding in heel Chicago.

De markt voor flitsbezorging is omstreden. De bezorgdiensten halen vele investeringen op om snel te groeien. Daar staat tegenover dat de marge op de bezorgingen nauwelijks genoeg is om de kosten te dekken. Zo haalde Getir dit jaar $55 miljard aan investeringen op voor haar netwerk, wat nu resulteert in een waardering van $7.7 miljard.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: