Mogelijk ook lagere BTW in Nederland

Onze oosterburen hebben fors in de BTW gesneden. Dit om de Duitse economie weer op te starten. Hierdoor wordt het lastiger als Nederlandse supermarkt om in de grensstreek te overleven. De Nederlandse overheid zou nu ook een BTW verlaging overwegen. De maatregelen in Duitsland duren een half jaar. Iedereen die deze zomer de BBQ vol […]

Onze oosterburen hebben fors in de BTW gesneden. Dit om de Duitse economie weer op te starten. Hierdoor wordt het lastiger als Nederlandse supermarkt om in de grensstreek te overleven. De Nederlandse overheid zou nu ook een BTW verlaging overwegen.

De maatregelen in Duitsland duren een half jaar. Iedereen die deze zomer de BBQ vol legt, is dus goedkoper af om in Duitsland te gaan shoppen. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat de benzine er nog altijd goedkoper is. Etenswaren worden daar nog maar met 5% BTW belast in plaats van 7%. Non-food is omlaag van 19% naar 16%.

Het nieuws over de BTW verlaging komt vanuit RTL Nieuws. Staatssecretaris Hans Vijlbrijf geeft aan dat het een ingewikkeld onderwerp is, maar dat het wel een overweging is. Met name de Belastingdienst zou mogelijk problemen krijgen met de uitvoering van de verlaging.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: